İran, Eylül sonunda Bitcoin madenciliğine geri dönecek gibi görünüyor. Raporlara göre, İran Elektrik Üretim, Dağıtım ve İletim Şirketi Tavanir, orta doğu ülkesinde 22 Eylül'den itibaren Bitcoin madenciliğine izin verecek.
Birçoğu, İran'daki Bitcoin madenciliği yasağının, bu yılın başlarında madenciliği tamamen yasaklamaya başlayan Çin'in ayak izlerini takip edip etmediğini merak ediliyordu.
İran Yeni Bir Para Birimi Olarak Bitcoin'e Bakıyor Olabilir
[caption id="attachment_19495" align="alignnone" width="1024"]
İran Bitcoin Madenciliğine Devam Edecek[/caption]
Görünüşe göre İran, yoğun yaz aylarında elektrik gücüne erişmesi gereken düzenli elektrik tüketicilerini arıyordu. Eylül ayı sonlarında Tavanir, Bitcoin madencilerinin piyasaya girmesi ve Bitcoin ağını tekrar desteklemeye başlaması için yeterli gücün olacağını düşündüğü zamana benziyor.
İran'ın yıllardır kendisini cezalandıran Batı bankacılık sisteminin etkisi altında kaldığına şüphe yoktur. İranlı işletmelere yönelik yaptırımlara ek olarak ABD, diğer ulusların şirketlerinin İranlı şirketlerle iş yapmasını yasaklıyor.
Bitcoin, herhangi bir kişi veya ulusun kullanımı için ücretsizdir bu da onu İran gibi çok fazla enerjisi olan ancak her zaman verimli bir şekilde paraya çeviremeyebilen bir ülke için son derece değerli kılar.
Örneğin, muazzam doğal gaz rezervlerinden kazanç elde etmek için İran'ın bunu ihraç etmesi gerekiyor ki bu ABD'nin ulusa karşı duruşu göz önüne alındığında kolay değil ya da ülke içinde kullanması gerekiyor bu da ulusa değer katmayacak karmaşık bir altyapı gerektiriyor.
İran Teknolojiyi Değerli Görüyor
[caption id="attachment_19494" align="alignnone" width="696"]
İran Bitcoin Madenciliğine Devam Edecek[/caption]
Çin'in aksine, İran muhtemelen kullanmak için yedek bir para birimi sistemine sahip olmanın değerli olduğunu düşünüyor. Genel olarak dünyada ortaya çıkan kripto düzenlemelerine çok farklı bir yaklaşım var ve biri başarısızlığa diğerinden çok daha dirençli görünüyor.
Çin ve bir dereceye kadar ABD gibi ülkeler, merkezi olmayan para birimlerini kontrol etmenin yollarını arıyor ve bu mümkün değilse onları yasaklıyor. Bu, insanların alternatif para birimlerine erişme veya bunları toplumlarını ekonomik şoktan yalıtmak için kullanma yeteneklerini etkin bir şekilde ortadan kaldırır.
ABD, kriptolar konusunda Çin kadar hızlı hareket etmedi, ancak ABD hükümetinin ve ABD Dolarının kibri, ABD'nin onu çekici olmayan bir kripto para birimi haline getiren acımasız kripto yasaları oluşturmaya başlamasının nedeninin bir parçası olabilir.
Önemli Not: Buradaki yazılar
bilgilendirme amaçlı yazılmıştır. Hiç bir şekilde
yatırım tavsiyesi içermemekle birlikte
Startupteknoloji ve
yazar sorumlu değildir.
Sizce kripto paralar yaygınlaşmalı mı? Düşüncelerinizi yorum kısmında belirtmeyi unutmayın. Daha fazla haber için
Kripto Para bölümümüzün geri kalanına göz atmaktan çekinmeyin.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...