İş zekası, hizmet olarak yazılım pazarında giderek daha iyi finanse edilen bir kategori olarak dikkat çekiyor. Bu anlamda iş zekası, iş kollarını analiz etmek ve kıyaslamak için büyük miktarda veriyi işleyerek, yeni gelir fırsatlarının belirlenmesine, geliştirilmesine ve başka şekillerde yaratılmasına yardımcı olmayı sağlıyor. İstatistikler çalışanların yaklaşık üçte birinin stratejiyi bilgilendirmek için analitik için iş zekası araçlarını kullandığını ortaya koyuyor. Valuates Reports'a göre, bu kadar yüksek rakamlar eğer böyle seyretmeye devam ederse, büyük veri ve iş analitiği pazarı 2030 yılına kadar 684 milyar dolar değerinde olabilir. Kendisini bir "karar zekası" platformu olarak tanımlayan Pyramid, HIG Growth Partners, Cal Insurance Enterprises Holdings ve General Oriental Investments tarafından ortaklaşa yürütülen E Serisi finansmanda "neredeyse" 1 milyar dolar değerlemeyle 120 milyon dolar topladığını duyurdu. Kurucu ortak ve CEO Omri Kohl, yatırımın Pyramid şirketinin küresel varlığını genişletmek, yeni çalışanları işe almak ve şirketin mevcut yazılım ürünlerini geliştirmek için kullanılacağını söyledi.
İlginizi Çekebilir: İsveç Merkezli Hypertype 1,15 Milyon Euro Yatırım Aldı
Pyramid 2009 Yılında Kurulmuştu
Pyramid, 2009 yılında Kohl ve kurucu ortakları Avi Perez ve Herbert Ochtman'ın Microsoft ile tam özellikli bir iş zekası ürününe dönüşen bir geliştirme ortaklığı sağladıkları zaman oluşturuldu. Ochtman daha önce bir sağlık veri analizi firması olan Urix başta olmak üzere birkaç şirketin kurucu ortağıyken, Kohl “mikro ödemeler” platformu Pdway dahil olmak üzere kendi girişimlerini başlatmıştı. Kohl şirket hakkında şu açıklamaları yaptı:
Artırılmış Analitik
Pyramid, iş verilerinin hazırlanması, analiz edilmesi ve ortak raporlar ile panoların oluşturulması ve paylaşılmasıyla ilgili bazı teknik çalışmaları otomatikleştirmek için makine öğrenimi ve yapay zekadan yararlanıyor. Self servis ve kodsuz olan platform aynı zamanda verilerin depolandığı yere erişen bir sorgu motoruna bağlanarak belirli ilgi alanlarında açıklamalar yapmak için yapay zekayı kullanıyor. Kohl, buna, insanların verileri nasıl anlamlandırdığını desteklemek için "içgörü oluşturma" için yapay zeka kullanımı anlamına gelen "artırılmış analitik" ismini veriyor.
İlginizi Çekebilir: 3D Animasyonlar İçin Kodsuz Yapay Zeka Kullanan Kinetix Yatırım Aldı
Yapay Zekaya Güven Endişeleri
Pyramid ve rakiplerinin karşılaştığı sorunlardan biri de müşterilerdeki beklentilerdir. SoftwareReviews tarafından yapılan bir ankete yanıt veren kullanıcıların yüzde 54’ü, gereğinden az yayın yapan iş zekası satıcılarından memnun olmadıklarını belirterek, platformların yeni bir içgörü sağlayamaması veya iş geliştirme fırsatları bulamamasından duyduğu hayal kırıklığını dile getirdi. Çoğu durumda, iş zekası satıcılarının yoğun bir şekilde reklamını yaptığı özellikler, Microsoft Power BI, Qlik ve Tableau gibi mevcut platformlarla elde edilebiliyor.
Pyramid Şirketinin 2450 Müşterisi Bulunuyor
Bazı yöneticiler de güvenmedikleri bir iş zekası aracını benimseme konusunda isteksiz olabilirler. MIT Sloan Management Review'da yayınlanan 2021 tarihli bir anket, birçok iş insanının, sistemin tarihsel doğruluğundan bağımsız olarak, bir yapay zeka sistemi tarafından öneriler sunulduğunda kendi kararlarını vermeyi tercih ettiğini buldu. Kohl, Pyramid şirketinin son aylardaki büyümesine işaret ederek farklı olduğu konusunda ısrar ediyor. Şirketin doğrudan ve dolaylı olarak 2450 müşterisi var ve geliri geçtiğimiz yıldan bu yana %100 arttı. Şirketin şu anda Londra, New York ve Tel Aviv'e yayılmış 245 çalışanı var. Pyramid yıl sonuna kadar 350'ye kadar çalışanı bünyesine katmayı düşünüyor.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...