Arkeologlar, Britanya'daki bir yamaçtan 800'den fazla taş eserden oluşan çarpıcı bir koleksiyon keşfetti. Bunlar, Britanya'da şimdiye kadar ortaya çıkarılan en büyük antik taş aletler arasındadır. 300.000 yıl öncesine dayanan taş eserler, Medway Vadisi'nin yukarısındaki bir yamaçta derin Buz Devri tortullarına gömülü olarak keşfedildi. İlgi çekici detaylar yazımızda.
İlginizi Çekebilir: Karanlık Madde Keşif Aracı Euclid, Başarıyla Uzaya Fırlatıldı
Eserler, Tarih Öncesi İnsanların Yaşamları ve Kültürleri Hakkında Daha Fazla Bilgi Sunabilir
University College London Institute of Archaeology araştırmacıları, Kent'teki bu kazı işini üstlendi. Kazı çalışmaları, Kent Frindsbury'de Denizcilik Akademisi Okulu kurulmadan önce yapılmıştır. Alınan nesneler arasında iki "dev el baltası" göze çarpıyordu. Bu büyük çakmak taşı, bıçakların şekli, keskin bir sivri ucu ve daha kalın bir tabanı olduğu için tuhaf görünüyordu.
El baltaları, uzun bir kesme kenarı ile simetrik bir biçim elde etmek için büyük olasılıkla her iki taraftan da yontulmuştur. Eski günlerde, bu tür elle tutulan taş aletler muhtemelen hayvanları kesmek ve et kıymak için kullanılıyordu.
Enstitüde kıdemli bir arkeolog olan Letty Ingrey, "22 cm'den uzun olduklarında bu araçları 'dev' olarak tanımlıyoruz ve bu boyut aralığında iki tane var. En büyüğü, 29,5 cm'lik devasa uzunluğuyla Britanya'da şimdiye kadar bulunan en uzunlardan biridir. Bunun gibi 'dev el baltaları' genellikle Thames ve Medway bölgelerinde bulunur ve 300.000 yıl öncesinden kalmadır.''
Ingrey, "Bu el baltaları o kadar büyük ki, nasıl kolayca tutulup kullanılabileceğini hayal etmek zor. Belki de diğer aletlere göre daha az pratik veya daha sembolik bir işlevi yerine getiriyorlardı. Gücün ve becerinin açık bir göstergesi. Bu kadar büyük aletlerin neden yapıldığından veya bunları hangi erken dönem insan türlerinin yaptığından emin değilseniz, bu site bu heyecan verici soruları yanıtlama şansı sunuyor.” diye ifadede bulundu.
Peki Bunları Kim Kullandı?
Bu taş aletlerin, büyük olasılıkla, binlerce yıl önce tarih öncesi Britanya'da ortaya çıktıklarında Neandertaller tarafından yapılmış olduğu aktarılıyor. Yazarlar, diğer erken insan türlerinin aynı zamanda bu yeri işgal etmiş olabileceğini de kaydetti. Bununla birlikte, bu araçları kullanan ve inşa eden belirli eski insan türlerini de tanımlayamadıklarını belirtelim.
O zamanlar Medway Vadisi için, ormanlık tepeler ve nehir havzalarından oluşan yemyeşil bir ortama sahip olduğu aktarılıyor. Bölgede kızıl geyik, at ve aslan gibi modern hayvanların tarih öncesi ataları yaşıyordu.
İşte bu yeni bulunan araçlar, tarih öncesi insanların yaşamları ve kültürleri hakkında daha fazla bilgi edinme şansı sunuyor.
Dr. Matt Pope ise, "Denizcilik Akademisi'ndeki kazılar bize, çeyrek milyon yıl önce tüm bir Buz Devri manzarasının nasıl geliştiğini incelemek için inanılmaz derecede değerli bir fırsat verdi. UCL ve diğer Birleşik Krallık kurumlarından uzmanların dahil olduğu bir bilimsel analiz programı, şimdi, bölgenin antik insanlar için neden önemli olduğunu ve 'dev el baltaları' da dahil olmak üzere taş eserlerin Buz'un zorluklarına uyum sağlamalarına nasıl yardımcı olduğunu anlamamıza yardımcı olacak.'' açıklamasında bulundu.
Daha sonra araştırma ekibi için, kurtarılan bu araçları kimin yaptığını ve kullanımlarını anlamak için daha fazla inceleyeceği belirtildi.
Bu arada bu çalışmanın İnternet Arkeolojisi dergisinde yayınlandığını da belirtelim.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...