Sosyal medya, dünyanın en hızlı değişen ortamlarından biri... Sprout Social, sosyal medyanın şu anda ve burada nasıl işlediğine ışık tutmak amacıyla, sektörü kasıp kavuran en büyük trendleri ortaya çıkarmak üzere The Harris Poll ile iş birliği yaptı. Bütün bunlar söylenmiş ve artık bir kenara bırakılmışken, sosyal medya bütçelerinin uzun vadede önemli ölçüde artmayı planladığını not etmek önemlidir. İş dünyası liderlerinin yüzde 80'i önümüzdeki üç yıl içinde sosyal medya bütçelerini artırmayı planladıklarını belirtti. Yüzde 44'ü ise bütçelerini yüzde 50'nin üzerinde artırmayı planladıklarını ifade etti.
İlginizi Çekebilir: Z Kuşağının Sosyal Medya Tercihleri! YouTube Zirvede
Sosyal Medyayı Yönetmek Kolay Bir İş Değil
Sosyal medyadan toplanan veri ve içgörülerin çok önemli olabileceğini belirtmekte fayda var. Çünkü bu, bir şirketin başarı olasılığını belirleme potansiyeline sahip olabilecek türden bir şey. İş dünyası liderlerinin büyük çoğunluğu, daha doğrusu yüzde 90'ı, şirketlerinin geleceğinin yukarıda belirtilen verilerden yararlanma becerilerine bağlı olduğunu belirtti. Bu, sosyal medyayı dünyanın dört bir yanındaki şirketler ve küçük işletmeler için temel bir unsur haline getiriyor. Bu, yakın ve uzak gelecekte artan düzenlemelerle de karşı karşıya kalan sektöre kesinlikle bir miktar destek sağlayacak.
2024 ve sonrasında da kök salması muhtemel önemli bir trend. Yani her şeyin dikkate alındığı yapay zeka trendidir. Sosyal medyanın sağlama potansiyeline sahip olduğu çok miktarda içgörü ve veri çok büyük olabilir ve görünen o ki yapay zeka ve makine öğrenimi bu cephede çok önemli olacak. Bunun, şirketlerin ve onları yönetmekle görevli kişilerin, bu verileri normalde olabileceğinden çok daha verimli bir şekilde analiz etmelerini sağlayacağını belirtelim.
Bu ankete yanıt veren kurum ve iş dünyası liderlerinin yüzde 69'u, bu değerli verileri mümkün olan en üst düzeyde kullanmadıkları görüşünde. Bu nedenle yapay zeka, aradaki boşluğu doldurabilecek ve şu anda toplama sürecinde oldukları her türlü öngörüden maksimum değer elde etmelerini sağlayacak yararlı bir araç olacaktır.
İş dünyası liderlerinin yüzde 94'ü, sosyal medyanın markalarının itibarını artırmanın yanı sıra müşteri tabanlarında da sadakat yaratmada olumlu bir etkisi olduğunu söyledi. Yüzde 66'sı ise, sosyal medyanın bu yönünün kendileri için büyük bir öncelik olduğunu belirtti. Bunun da önümüzdeki yıllarda kesinlikle daha da geçerli bir trend haline geleceğini söyledi.
Yüzde 65'i de ayrıca ürün ve hizmetlerine para harcayan müşteriler hakkında daha fazla bilgi edinmenin öncelikli endişe kaynağı olduğunu ifade etti. Sosyal medyanın da bu konuda da son derece faydalı olduğu ortaya çıktı. İş dünyası liderlerinin yüzde 51'i de sosyal medyanın büyük bir olumlu etkisi olduğunu söyledi. Yüzde 40'ı da orta derecede olumlu bir etkisi olduğunu belirtti.
Toplamda Şirketlerin Yalnızca Yüzde 3'ü, Sosyal Medya Analizini İyileştirmeye Çalışmıyor
Elbette sosyal medyayı yönetmek kolay bir iş değil. Bu nedenle de şirketler işi bitirmek için çok sayıda araç kullanıyor. İş dünyası liderlerinin yüzde 88'i, sosyal medya yönetim yazılımının veya kısaca SMM'nin, onsuz hayatta kalamayacakları kritik bir araç olduğunu belirtti. Yüzde 71'i ayrıca müşteri ilişkileri yönetimi yazılımı kullanıyor. Durum böyle olmasına rağmen, SEO yazılımının modası geçiyor gibi görünüyor. Ankete katılanların da yalnızca yüzde 38'i bu yazılıma çok fazla öncelik verdiklerini belirtiyor.
Şirketlerin sosyal medyadan en iyi değeri elde etme arayışında karşılaştıkları zorluklara gelince, yüzde 42'si ellerindeki sınırlı araçlara dikkat çekti. Benzer bir oran olan yüzde 42, bu araçları diğer teknolojik çözümleriyle entegre etme konusunda çok fazla seçeneğin olmadığını da belirtti. Bu nedenle, bu araçları üretenlerin bunları genel sistemlerle daha kusursuz hale getirmeleri zorunlu olacaktır.
Toplamda şirketlerin yalnızca yüzde 3'ü sosyal medya analizini iyileştirmeye çalışmadıklarını belirtti. Bu da, şirketlerin sosyal medyayı eninde sonunda ikiye katlayacağını neredeyse kesinleştiriyor gibi.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...