Üniversitelerin girişimcilik kuluçka merkezleri arasında dünyada ilk 5’te yer alan İTÜ Çekirdek Kuluçka Merkezi’nin her yıl girişimlerin en iyilerini belirlediği Big Bang Startup Challenge’ta girişimcilere 341 milyon 255 bin TL’lik kaynak sağlandığı açıklandı. Bu sene “Future Changers” mottosuyla 7-8 Aralık 2022 tarihlerinde düzenlenen Big Bang 2022’nin birinci gününde TOP 71 girişim sektörel dikey Otomotiv, Insurtech, Sivil Havacılık ve Havalimanı İşletmeciliği, Enerjim Sensin ve Genel kategori sahnelerinde sunumlarını gerçekleştirirken, etkinliğin ikinci gününde ise TOP 20 girişimleri sahnede sunumlarını yaptı ve ödül töreni gerçekleştirildi. Big Bang 2022’de 71 girişime 19 milyon 365 bin TL’lik nakit ve ödül dağıtıldı. TOP 71’de yer alan girişimler arasında alınan ödül, nakit ve yatırımlarla ilk üçte yer almaya hak kazanan girişimler; From Your Eyes, Tayko Pil ve iyiMetal oldu.
İlginizi Çekebilir: Türkiye İnovasyon Haftası’nın Tanıtım Toplantısı Gerçekleşti
Big Bang Challenge'da Neler Oldu?
2022 yılı içerisinde yatırım alan 53 İTÜ Çekirdek girişiminin aldığı 274 milyon 195 bin TL’lik yatırım ise Big Bang’de topluca anons edilerek kutlandı. Yatırım alan girişimlerin 5 tanesinin yatırım haberi duyurusu ilk kez Big Bang sahnesinde anons edildi. Yatırım haberi ilk kez Big Bang sahnesinde duyurulan girişimler; Ecofoni 25 milyon TL değerleme üzerinden yatırım alırken, Kooplog 300 bin TL tohum öncesi yatırım, Lumnion ise tohum yatırımını devamı olarak 150 milyon TL değerleme üzerinden yatırım, Adlema 400.000 USD ve Nanomik 800.000 Euro yatırım aldı.
Serdar Kuzuloğlu’nun sunuculuğunu üstlendiği, TV programcısı Ahmet Can’ın sahne arasında girişimlerle ve İTÜ Çekirdek paydaşlarıyla gün boyu röportajlar yaptığı Big Bang Startup Challenge, bu yıl pandeminin ardından geniş bir katılımla benzersiz bir deneyime ev sahipliği yaptı. Big Bang sahnesinin iki gününde de özel olarak hazırlanan ghost perde ve dansçılarla tasarlanan, teknolojinin evrimlerini konu alan açılış şov gösterisi sanatsal bir şölene dönüştü. Katılımcılar, ödül töreni öncesi sahne alan ünlü sanatçı Ceza’nın sevilen şarkıları ile coşkulu anlar yaşadı. Yoğun ilgili gösterilen etkinlikte girişimcilerin fuayedeki stantlarına da büyük bir ilgi oldu. Ayrıca, girişimci stant alanında ünlü grafiti sanatçısı Leo Lunatic, Big Bang’e özel hazırladığı 3 grafiti sergilendi.
Big Bang 2022’nin birinci gününde İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Attila Dikbaş açılış konuşması başında, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank’ın göndermiş olduğu telgraf mesajını okuyarak başladı. Dikbaş, ikinci günkü konuşmasında ise başta T.C. Ticaret Bakanlığı’nın Tekno-Hızlandırma Destek Programı kapsamında Innogate programına yapmış oldukları desteklerin öneminden ve programın başarılarından söz ederek, İTÜ ARI Teknokent’in 2023 yılı için planlanan küresel iş birlikleri programına yönelik bilgi verdi. Son olarak, İTÜ ARI Teknokent’in artık Big Bang etkinliğinin küresel ölçekte gerçekleşmesi için hazır olduğundan bahsetti.
İTÜ ARI Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. Gülsün Sağlamer Teknokent’in 20 yılda geldiği noktayı çarpıcı rakamlarla anlattı. Anılarına da yer veren Sağlamer, törene katılan gençlere her anısından çarpıcı çıkarımlar yaparak katılımcıların büyük ilgisini topladı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu ise teknoloji, bilim ve girişimciliğe verdiği önemleri vurgulayarak İTÜ ARI Teknokent ile başta uydu kuluçkalar ile yapacakları iş birliğini müjdelerken gençlerin bu konularda her zaman arkalarında olacağını söyledi.
Günün sonunda ise İTÜ Çekirdek’in 11 yıl sonunda elde ettiği çıktıları açıklayan İTÜ ARI Teknokent Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Arzu Eryılmaz ise birlik ve beraberliğin önemine değindi.
Girişimcilik Ekosistemine Değer Katıyorlar
İstanbul Büyükşehir Belediyesi/İstanbul Planlama Ajansı, İstanbul Sanayi Odası, Elginkan Vakfı, Otomotiv Endüstrisi İhracatçılar Birliği (OİB), İstanbul Havalimanı (İGA), Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)/Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER), AgeSA, Agito, AKSigorta, AXA Sigorta, HDI Sigorta, Neova Sigorta, Anadolu Efes, Coşkunöz, EnerjiSA, Ford Otosan, Golrang, Pasha Holding, Petrol Ofisi, Teknasyon, Yalçıner Patent ve Yapı Kredi Teknoloji gibi İTÜ Çekirdek’in Türkiye’ye değer katan, birçok paydaşı bulunuyor. Paydaşların desteği ile İTÜ Çekirdek girişimleri; girişimcilik ekosisteminde öne çıkan liderlerle bir araya geliyor, mentorluk desteği alıyor ve yatırım-satışla sonlanan iş birliği görüşmeleri yapıyor.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...