Google geliştirdiği uygulamalarla yaşamımızı kolaylaştırmaya devam ediyor. Project Relate adı verilen bu uygulamayı, konuşma bozukluğu problemi yaşayanlar sesli asistan şeklinde kullanabilecek.
Google, uzun zamandır konuşma tanıma özelliğinin geliştirilmesiyle ilgili çalışmalar yapıyordu. Araştırmalar sonucunda ünlü arama motoru, beta uygulamasını başlatmaya karar verdi. Uygulamanın başlatılmasındaki amaç insanların birbirleriyle kolayca; sentetik sesli asistan ve metin aracılığıyla iletişim kurmasıdır. Yeni Zelanda, ABD, Avustralya ve Kanada’da İngilizce konuşanlar bu uygulamadan yararlanabilecek.
Project Relate Özellikleri
[caption id="attachment_26874" align="alignnone" width="1200"]
Project Relate Özellikleri-
Startup Teknoloji[/caption]
Google
Project Relate uygulamasına katılmak için; başkaları tarafından anlaşılmakta zorluk çekilmesi gerekiyor. Aynı zamanda uygulamayı 18 yaş ve üzerindeki kişiler kullanabiliyor. Uygulamanın tam ismi; Project Relate ve gönüllüler olarak tabir ediliyor. Project Relate uygulamasından yararlanabilmek için; Google hesabına, OS 8 ve üzerinde bir sürümden oluşan Android telefon kullanmanız gerekiyor. Project Relate uygulamasıyla insanlar; 30 ile 90 dakika kayıtları süren 500 cümleyi kaydedebilecekler.
Gönüllüler Project Relate uygulamasında yeni özelliklere erişebilmek için ses örneklerini paylaşmaları gerekiyor. Gönüllülerin konuşmalarını uygulama gerçek zamanlı şekilde yazacak. Kullanıcının söylemleri aynı zamanda “sentezlenmiş ve net” sesle tekrar oluşturulacak. Project Relate, “Tekrar” isimli özellikten oluşuyor. Uygulama hem konuşma engelli kişilerin konuşmasında hem de ev asistanı cihazlarında sesli komut kullanırken gerekiyor. Relate uygulaması sayesinde kullanıcılar sesleriyle şarkı çalabilmek adına Google Asistan’a bağlanabileceksiniz.
Project Relate Uygulamasının Gelişimi
[caption id="attachment_26875" align="alignnone" width="1200"]
Project Relate Uygulamasının Gelişimi- Startup Teknoloji[/caption]
Google,
Project Relate uygulamasını geliştirirken ön çalışmalar yaptı. İlk olarak konuşma bozukluğu problemi yaşayan kişilerden veri toplamıştır.
Project Euphonia isimli al algoritmalarını iyileştirmeyi sağlayan girişimi başlatmıştır. Google, konuşamayan insanların sorunlarını çözmek adına algoritmaları eğitiyor. Özellikle, hareketlerin ve seslerin tanınmasını sağlayacak çalışmalara imza atıyor.
Project Euphonia çalışması için Google ve ortakları çalışmalarını sürdürüyor. Konuşma bozukluğu olan hastalardan ayrı ayrı sesler toplanarak Euphonia Projesi geliştiriliyor. Yalnız yeterli eğitim verisi olmadığı için; Asistan ve Çeviri vb. Google uygulamalarının; Parkinson, ALS gibi hastalıklarda kullanılması uygun görülmemiştir.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...