Girişimcilik dünyasına adım atacak kişiler ile küçük ve orta ölçekli işletmeler gerekli koşulları sağladığı takdirde KOSGEB desteği alabilir. KOSGEB; ekonomik anlamda İmalat Sanayi İşletmeleri’ni güçlendirmek için 1990 yılında kurulmuştur. 3624 Sayılı Kanun’la kurulan KOSGEB; hem orta hem de küçük ölçekli firmalara karşılıksız şekilde yardım etmektedir. Aynı zamanda kendi işini kurmayı ve işyeri açmayı düşünenlere de faizsiz kredi veriyor. Bu önemli yapı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde yer almaktadır. Tam ismi; Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’dır. Küçük ve orta ölçekteki işletmeler arasındaki rekabeti artırmak amacıyla KOSGEB kurulmuştur.
İlginizi Çekebilir: KOSGEB Dijitalleşmeye 116 Milyon TL Destek Vereceğini Duyurdu!
KOSGEB Desteği ’ne Kimler Başvurabilir?
KOSGEB desteği alabilmek için öncelikle kurum tarafından düzenlenen eğitimlere katılmak gerekiyor. Bu eğitimleri şöyle ifade edebiliriz:
Genel Girişimci Eğitimi
KOSGEB Genel Girişimci Eğitimi’nde;
İleri Girişimci Eğitimi
Genel Girişimci Eğitimi’ni tamamlayıp bu eğitime katılma hakkı kazanabilirsiniz. İleri Girişimci Eğitimi alan kişiler; marka değeri oluşturma, istihdam ve küresel rekabet gibi konularda beceri kazanırlar. Belirttiğimiz iki eğitimin tamamlanmasıyla kişi sertifika almaya hak kazanır. Daha sonra KOSGEB desteğinden de yararlanabilir. Bunun için sertifikayı alır almaz kişi hemen KOSGEB’e başvurmalıdır.
KOSGEB Desteği Avantajları Nelerdir?
KOSGEB destekleri ile birçok avantajında sahibi olabilirsiniz. İşletmenizi kurarken masraflarını KOSGEB’in verdiği destekle sağlayabilirsiniz. İşin kurulması kadar geliştirilmesi sürecinde ihtiyaç duyulan sermayeyle motivasyonda kurumun desteğiyle çok rahat karşılanabilir. KOSGEB desteği alan işletmeler işlerini daha kolay ilerletebilirler.
KOSGEB’in verdiği krediler faizsiz ödenir. Kredilerin faizlerinin ödenmemesi işletme sahibi için büyük avantajdır. KOSGEB desteklerinde kadın girişimcileri daha çok önemsiyor. Kadının iş yaşamına atılmasında büyük katkısı vardır. Kurum tarafından verilen desteklerle yeni işler kurulur ve daha çok kişiye istihdam alanı açılır. Yeni iş yerleri açılarak faaliyet gösterdikçe ülke ekonomisi de yükselir.
KOSGEB Desteği Nasıl Alınır?
İlk olarak başvuracak kişi, KOSGEB destek şartları konusunu araştırmalıdır. Şartları taşıdığı takdirde aşağıda sıralayacağımız adımları takip etmelidir;
KOSGEB desteği almak için kurum tarafından desteklenen sektörler üzerinde iş planı oluşturunuz. Böylelikle iş planınızın onaylanma oranını artırmış olursunuz.
KOSGEB Hangi İş Alanlarını Destekliyor?
KOSGEB destekleri için onun belirttiği iş alanlarından birinde plan oluşturmanız gerekiyor. KOSGEB’in onayladığı iş planları şunlardır;
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...