Karşılaştığımız bazı Android uygulamaları gayet normal gözüküyor olabilir fakat aslında bu uygulamaların sahte olduğu ortaya çıktı. Clicker kötü amaçlı yazılımını içeren 16 kötü amaçlı uygulama, arama devinin savunmasını geçerek Google Play Store'a ulaşmayı başardı.
McAfee'nin yeni bir blog gönderisine göre, el feneri ve hesap makinesi gibi yardımcı programlar gibi görünen bu kötü uygulamalar Play Store'dan 20 milyondan fazla kez indirildi. Neyse ki siber güvenlik firmasının araştırmacıları Google'a ulaştı. Söz konusu uygulamaların tümü o zaman Play Store'dan kaldırıldı. Yine de, bunlardan herhangi biri Android akıllı telefonunuzda veya tabletinizde yüklüyse hala, bunları silmeniz gerekecektir.
Şimdi bu ilgi çekici içeriğimizde yer alan bu kötü amaçlı uygulamaları ele alacağız.
İlginizi Çekebilir: iPhone 14’ün Dynamic Island özelliği tüm Android cihazlara geldi
Bu Uygulamaları Hemen Silmeliyiz
Bu kötü amaçlı uygulamalar ve içerdikleri kötü amaçlı yazılımlar kimliğinizi veya verilerinizi çalamaz. Ancak arka planda reklam sahtekarlığı yapıyorlar. Buradaki tehlike şu ki, bu kötü amaçlı android uygulamaları reklam geliri elde etmek için siteleri ziyaret ettiğinizde pilinizi tüketiyor ve bu da telefonunuzu yavaşlatabiliyor.
The Hacker News'in izniyle McAfee tarafından keşfedilen 16 kötü amaçlı uygulamanın tam listesi işte burada.
Bu kampanyanın arkasındaki siber suçlular, uygulamalardaki Clicker kötü amaçlı yazılımının reklam tıklamaları için hangi siteleri ziyaret edeceğini bilmesini sağlamak için FCM mesajlarını kullanıyor. Bu yalnızca veri planınızı tüketip pilinizi tüketmekle kalmıyor aynı zamanda siber suçlular için de gelir sağlıyor.
Kötü Amaçlı Uygulamalardan Ve Yazılımlardan Nasıl Korunabiliriz?
Kötü amaçlı uygulamalardan korunmak için, Play Store, Amazon App Store veya Samsung Galaxy Store gibi resmi uygulama mağazalarından gelmeyen uygulamaları indirmekten kaçınmalıyız.
Kötü amaçlı bir uygulama indirip yüklerseniz, en iyi Android antivirüs uygulamaları korunmanıza yardımcı olabilir. Benzer şekilde, tüm uygulamalarınızı kötü amaçlı yazılımlara karşı sık sık taradığından, Android akıllı telefonunuzda Google Play Protect'in etkinleştirildiğinden emin olmalısınız.
Son olarak, cihazlarınıza yeni uygulamalar yüklemeden önce de dikkatlice düşünmelisiniz.
Reklam sahtekarlığı siber suçlular için oldukça karlı bir iştir. Bu nedenle de, gelecekte pilimizi tüketirken ve akıllı telefonumuzu yavaşlatırken tıklamalar için siteleri ziyaret eden kötü amaçlı uygulamalar görmeye devam edeceğiz.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...