İtalya'nın Napoli kentinin altında potansiyel Yunan yerleşimi kalıntıları keşfedildi. 2500 yıllık bu yerleşim, kozmik ışınlar ve lazerlerin yardımıyla ortaya çıktı.
Kalıntılar, yaklaşık iki bin yıl önce Roma döneminde bu bölgede yaşayan Yunanlılara ve Hıristiyanların yer altı mezarlarına ait. Tapınaklar, bir forum ve çok sayıda yer altı mezarı bir zamanlar bu bölgeyi doldurduğu belirtiliyor. Şimdi Napoli olarak bilinen bölge, başlangıçta Cumae olarak biliniyordu. Ancak MÖ 650 civarında Neapolis olarak yeniden adlandırıldı. Çalışmanın detayları haberimizde.
İlginizi Çekebilir: Lazer Silah Sistemi Geliştirmek İçin Çalışma Yapılıyor: ”IRON BEAM” Projesi
İşte Gizli Yer Altı Yunan Yerleşimi Hakkında Detaylar
Araştırmaya göre araştırmacılar, antik Yunan mezarlarının bu şehrin sokaklarının altına gizlendiğinden uzun süredir şüpheleniyor. Ancak hepsini bulamıyorlar.
Scientific dergisinde araştırma makalesi yayınlandı. Bu makaleye göre, "Bu arkeolojik hazinenin küçük bir kısmına, 16. yüzyıldan beri yapılan su sarnıçları veya İkinci Dünya Savaşı sırasında inşa edilen bomba sığınakları gibi eski kültürel katmanları yanlışlıkla aşan yer altı yapıları sayesinde erişilebilir." diye belirtiliyor.
En son yenilik sayesinde, ekip artık kazmaya gerek kalmadan sokakların altına bakabiliyordu. Araştırmaya göre, bu yer, Yunan Helenistik döneminden (M.Ö. geç Roma dönemine ait (MS ikinci ila dördüncü yüzyıllar arası) mezarları da içeriyor.
Bu mezarlar sokakların yaklaşık 10 metre altında. Ve böylelikle daha önce bulunmalarını zorlaştırıyor. Arkeologlar, daha önce bilinmeyen bu yeraltı mezarını tanımlamak için muografi kullandı.
Müonların elektronlara benzer olduğu ancak daha ağır olduğu ve Dünya atmosferindeki kozmik ışınlar tarafından üretildiği söyleniyor. Bu parçacıklar, duvarlar ve kayalar gibi sert yapılardan geçebiliyor.
Uzmanlar bu parçacıkların, yani belirli bir alanda bulunan müon parçacıklarının zaman içindeki akışını muografi tekniğini kullanarak ölçebiliyor. Sonuç olarak, yer altı boşluklarının üç boyutlu görüntüsünü oluşturmak mümkün olabilir.
Bildirildiğine göre ekip, bilinmeyen cenazeyi ortaya çıkarmak için 19. yüzyıldan kalma bir kasaya dayalı olarak yerin yaklaşık 59 fit (18 m) altına müon izleme cihazları yerleştirdi. Ekip, bu konumdan 28 gün boyunca müon akışını ölçtü. Ayrıca müon akışını karşılaştırmak için önceden bilinen yapıların üç boyutlu lazer taramasını yaptılar.
Kapsamlı inceleme, derindeki odanın büyük olasılıkla Helenistik bir nekropol olduğunu ortaya çıkardı. Ne yazık ki, bu gizli odanın içinde ne olduğunu belirleyemediler.
Çalışma, İtalya'nın Napoli kentinde bulunan Istituto Nazionale di Fisica Nucleare, Sezione di Napoli adlı bir araştırma enstitüsü tarafından yürütülüyor.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...