Ledger, dijital para birimlerini güvenli bir şekilde saklamak için donanım cüzdanları üreten bir şirkettir. 2021 yılında, şirket 356 milyon euro toplamıştır. Şirket, yeni finansman turunda 108 milyon dolar daha yatırım aldı.
Şirket, yeni bir yatırımcı listesi oluşturarak başarılı bir yatırım turu daha gerçekleştirdi. Şirkete yatırım yapan yeni yatırımcılar arasında True Global Ventures, Digital Finance Group ve VaynerFund yer alıyor.
10T, Cité Gestion Private Bank, Cap Horn, Morgan Creek, Cathay Innovation, Korelya Capital ve Molten Ventures gibi bazı mevcut yatırımcılar da tekrar Ledger'a yatırım yaptı.
İlginizi Çekebilir: Binance, Gürcistan’da Yeni Merkez Kuruyor
Kripto Cüzdanı Ledger
Şirketin ana ürünleri, yüksek güvenlik seviyesi sağlayan donanım kripto cüzdanlarıdır. Şirketin mevcut cihazları, USB anahtarları şeklindedir ve cihazdaki işlemleri onaylamak için küçük bir ekrana sahiptir.
Donanım cüzdanları, tasarımı gereği güvenli olurlar. Bu, kripto cüzdanının özel anahtarının cihazdan asla çıkmaması, güvenli bir çip içinde saklanması sayesinde gerçekleşir.
Kripto para göndermek istediğinizde, başka bir cihaz kullanmanız gerekiyor, örneğin bilgisayar veya akıllı telefon. Alıcının genel adresini Ledger Live uygulamasında girerek, işlemi özel anahtarınızla doğrulamanız gerekir. Bu nedenle, Ledger cüzdanınızı açmanız ve işlemi onaylamanız gerekmektedir.
Ledger'ın en yeni ve önde gelen ürünü, Ledger Nano S Plus'tır. Bu, Ledger Nano S'nin en yeni sürümüdür ve küçük bir siyah beyaz ekranı, iki düğmesi ve cihazı bilgisayarınıza bağlamak ve açmak için bir USB-C bağlantı noktası vardır. Bu cihaz, 79 dolarlık bir fiyatla satılmaktadır.
Cüzdan, dahili bir bataryaya ve Bluetooth çipine sahip olan Ledger Nano X'i de satmaktadır. Bu cihaz, Ledger Nano S Plus'a çok benzer, ancak kullanıcılar Bluetooth kullanarak bir akıllı telefona bağlayabilirler.
Ledger'ın ana işi donanım cüzdanlarıdır ve şirketin bu alandaki lider konumu çok sayıda kullanıcının güvenini kazanmıştır. Ancak, şirketin kurumsal çözümleri de büyümektedir ve yönetişim ve hazine yönetimi özellikleri sunan bu çözümler, kurumsal kullanıcıların kripto varlıklarını güvence altına almalarına yardımcı olabilir.
Ledger Live gibi yazılım çözümleri de şirketin gelirlerine katkıda bulunuyor ve bu platform, kullanıcıların kripto para staking fırsatlarına ve üçüncü taraf entegrasyonlarına erişmesine olanak tanıyor.
Ancak, Ledger'ın öncelikli işi donanım cüzdanları olduğundan, şirketin müşterilerine güvenli bir kripto saklama deneyimi sunmak için bu alanda odaklanmaya devam edeceği tahmin edilebilir.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...