Robotik süreç otomasyonu markası Kronnika, dünyanın en çok zaman kazandıran şirketi olma vizyonuyla ilerlerken, ikinci yatırım turunda 400 bin dolar yatırım aldı.
Kronnika, 2019 yılında Albaraka Garaj hızlandırma programını başarıyla tamamladıktan sonra APY Ventures Fintech GSYF'den pre-seed yatırımı almıştı. Türkiye'nin ilk yerli süreç otomasyonu (RPA) şirketi olan Kronnika şimdi ise APY Ventures'ın üç fonu olan Fintech, Start-up ve Bilişim Vadisiyle liderlik ettiği yatırım turunda; Magna Ventures, Barış Sivri, Serra Uluğaşkun ve Veysel Aral'ın katılımıyla 400.000 dolarlık yatırımın odağı oldu.
Kronnika'nın kurucu ortaklarından Kıvanç Sürel, hedeflerini; yeni yatırımla oluşan finansmanı, teknoloji AR&GE ve yurt dışı pazarlama faaliyetlerinde kullanmak; Kronnika'yı ise benzersiz iş fikirleriyle yurt dışı liginde yükselterek yabancı kurumsal müşteri sayısını artırmak olarak ifade etti.
Albaraka Portföy Genel Müdürü Emin Özer'in açıklaması ise şöyle:
Kronnika'nın Robot Market ve Robot Maker İş Modeli
Kıvanç Sürel, geçtiğimiz Ekim ayında Kronnika.io platformunda yer alan Robot Market'i kullanıma sunduklarını belirtirken; yerli ve yabancı yazılım uzmanlarının 'robot maker' olarak robotları ücretsiz geliştirip, hızlı bir şekilde pazara sunabilecekleri yeni bir kazan-kazan platformu oluşturduklarını ifade etti. Şirket bu çerçevede, Kronnika robot marketinin Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya Pasifik'teki yazılımcılar arasında yayınlaştırılması amacıyla topluluk faaliyetleri ve etkinlik planına sahip.
Şirketin Yeni Hedefi
Kronnika, kuruluşundan itibaren KOBİ'lere ve kurumsal şirketlere yaklaşık 25 milyon dakika kazandırmış durumda. Şirket bu kapsamda dünyanın en çok zaman tasarrufu sağlayacak RPA markası olma idealini de küresel pazara taşıma amacında. Kronnika'nın öncelikli hedeflerinden bir diğeri ise 2022'nin sonuna kadar yabancı kurumsal müşterilerin de artmasıyla 100 milyon dakika kazanımına ulaşmak.
Kronnika Akademi, 250.000 Robotik Yazılım Uzmanı ve Analist Yetiştirecek
Akademinin Eğitim Direktörü Hüseyin Ala, 2020 yılının Aralık ayında faaliyetlerine başlayan Kronnika Akademi'nin, özellikle Anadolu'daki gençleri yazılım dünyasına dahil edebilmek adına çalışmalar yürüttüğünü ifade etti. Akademi aynı zamanda, RPA alanında istihdamı geliştirmeyi de hedefliyor. Ala, uzman eğitimcilerle beraber İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Karatay Üniversitesi işbirliğiyle teknoloji ve eğitim seminerlerini artırdıklarını ifade etti. Ala, son olarak ise İstanbul ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlükleri ile pilot bölgeler belirleyerek çalışmalarına hız kattıklarını, amaçlarının da 2023 sonuna kadar sektöre 250.000 RPA Yazılım Uzmanı ve Analisti kazandırmak olduğunu belirtti.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...