Blockchain analiz firması Chainalytic'in yakın tarihli bir raporu haberi ile sizlerleyiz! Rapor, Kuzey Kore bağlantılı bilgisayar korsanlarının kripto para birimi platformlarına yönelik siber saldırılarında bir artış olduğunu ortaya çıkardı. Evet, Kuzey Koreli hackerlar 1 milyar dolarlık kripto para hırsızlığı ile rekor kırdı. 2016'dan 2023'e kadar toplanan verilere göre yalnızca 2023'te 20'den fazla kripto platformu Kuzey Kore'nin hackleme faaliyetlerinin kurbanı oldu. Bu da o dönemde kaydedilen en yüksek seviyeye işaret ediyor.
Rapor, Kuzey Kore bağlantılı bilgisayar korsanlarının geçen yıl 1 milyar doların biraz üzerinde kripto varlığıyla kaçmayı başardığını açıkladı. Bu rakam, 2022'de çalınan rekor kıran 1,7 milyar dolardan biraz daha düşük olsa da artan eğilim, siber güvenlik uzmanları arasında endişe kaynağı olmaya devam ediyor. Kripto para hırsızlığı ile ilgili detaylar haberimizde...
İlginizi Çekebilir: Mehmet Şimşek’ten Kripto Varlık Düzenlemelerine İlişkin Açıklama
Saldırıların Endişe Verici Sıklığı ve Başarısı, Kuzey Kore'nin Siber Yeteneklerinin Karmaşıklığının ve Kalıcılığının Altını Çiziyor
Chainaliz, değerlendirmesinde, önemli miktarda kripto varlığını toplamak için çeşitli kötü niyetli taktikler kullanan Kimsuky ve Lazarus Group gibi siber casusluk gruplarının oluşturduğu artan tehdide dikkat çekti. Bu, daha önce 2022'de Horizon köprüsünde gerçekleşen 100 milyon dolarlık kripto soygununun Kuzey Kore bağlantılı bilgisayar korsanlarına atfedildiği Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) paylaştığı düşünceyi yansıtıyor.
Bu bulguları daha da doğrulayan blockchain istihbarat firması TRM Labs için belirtelim. Kuzey Kore'ye bağlı bilgisayar korsanlarının 2023'te en az 600 milyon dolarlık kripto varlığını çaldığını ortaya çıkardı. Bu saldırıların endişe verici sıklığı ve başarısı, Kuzey Kore'nin siber yeteneklerinin karmaşıklığının ve kalıcılığının altını çiziyor.
Raporda belirtilen dikkate değer olaylardan biri için belirtelim. Eylül ayında FBI'ın Kuzey Kore'deki Lazarus Grubunun çevrim içi kumarhane ve bahis platformu Stake.com'dan yaklaşık 41 milyon dolarlık kripto varlığının yağmalanmasından sorumlu olduğunu doğrulamasıyla meydana geldi. Daha sonraki soruşturmalar, ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi'nin (OFAC), Lazarus Grubu için önemli bir kara para aklama aracı olarak tanımlanan sanal para karıştırıcı Sinbad.io'ya yaptırım uygulamasına yol açtı.
OFAC'a göre Sinbad.io, Horizon Bridge ve Axie Infinity olayları da dahil olmak üzere çeşitli yüksek profilli hack'lerden çalınan milyonlarca dolarlık kripto paranın aklanmasında çok önemli bir rol oynadı. Sinbad.io gibi kripto karıştırıcılar, farklı kaynaklardan gelen kriptoları harmanlayan hizmetler olarak hareket ederek işlemlerin izlenmesini zorlaştırıyor.
Uluslararası toplum, artan tehdide yaptırımlarla yanıt verdi. Özellikle daha önceki araştırmalar, Kuzey Kore'ye bağlı bilgisayar korsanlarının, bölgedeki nükleer silah programlarını finanse etmek için çalıntı kripto para fonlarından yararlandığını ileri sürdü. BM, nükleer faaliyetlerin desteklenmesi için gerekli bilgi kaynaklarına erişim engellemeyi amaçlayan yaptırımlar uyguladı. Bu, Kuzey Kore'nin 2006'daki ilk nükleer denemesinden bu yana yoğunlaşan bir hareket.
''Hükümetler Sürekli Tetikte Olmalı ve Yenilik Yapmalı''
Durum hakkında yorum yapan TRM Labs, hükümetlerin sürekli tetikte olma ve yenilik yapma ihtiyacını vurguladı. Şu ifadelerde bulundu. "Yalnızca son iki yılda yaklaşık 1,5 milyar dolar çalınırken, Kuzey Kore'nin bilgisayar korsanlığı hüneri, iş dünyası ve hükümetin sürekli hayatta kalması ve yeniliklerin sunulması."
Rapor, siber güvenlikteki ilerlemelere ve artan uluslararası iş birliğine rağmen, 2024'te dünyanın en üretken siber hırsızı Kuzey Kore'nin daha fazla aksamaya tanık olarak genişlemesini hedefliyor. Tehdit giderek büyürken küresel topluluk için ekleyelim. Kuzey Kore'nin dijital yağmacılarının amansız saldırılarına karşı savunmasını güçlendirme sorunuyla karşı karşıya. Rapor için ekleyelim. CNBC tarafından yayınlandı.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...