İş hayatı ve kariyer odaklı olan sosyal medya platformu LinkedIn, 2023 yılında yükselişte olan ve tercih edilen meslek gruplarını açıkladı. Her yıl ilerledikçe bu liste, özellikle teknoloji ve yazılım alanlarına daha çok yönelim gösterdiğini görmekteyiz. Gelin bu yıl hangi mesleklerin revaçta olduğuna birlikte göz atalım. Keyifli okumalar.
Linkedln’de Öne Çıkan Meslekler
Game Designer(Oyun Tasarımcısı)Dijital oyun sektörüne olan ilgi üzerine bu alanda Game Designer olarak meslek yapmak gelecek planları için iyi bir fikir olabilir. Game Designer, oyun tasarımcıları, oyun konsolları, bilgisayarlar, telefonlar ve tabletler gibi dijital ortamlarda oynanan oyunlarda olay örgüsü, karakterler ve görsel tasarımlar gibi çeşitli unsurları oluşturmaktan sorumludur.
Blockchain Developer (Blok zincir geliştiricisi/yazılımcısı)
Blok zincir geliştiricileri; kripto para birimleri, akıllı sözleşmeler ve daha birçok araç geliştirmek amacıyla çeşitli programlama dillerini kullanarak blok zincir teknolojisine dayalı yazılımlar oluştururlar.
Growth Specialist (Büyüme uzmanı)
Büyüme uzmanları, meslek tanımı olarak hizmet verdikleri şirketin büyümesine ve gelirini artırmasına yardımcı olmak için pazarlama ve ürün geliştirme ekipleriyle işbirliği yaparak yeni pazar ve müşteri fırsatlarını belirler.
Customer Success Specialist (Müşteri Başarı Uzmanı)
Müşteri Başarı Uzmanları, bir müşterinin satın aldığı ürün veya hizmetten eksiksiz olarak faydalandığından ve mümkün olan en iyi deneyimi yaşadığından emin olmak adına çeşitli iletişim kanalları vasıtasıyla ona destek ve yardım sağlar.
3D Artist (3D Modelleme Uzmanı)
3D modelleme uzmanları, bilgisayar destekli tasarım programlarının yardımıyla üç boyutlu model tasarımları veya nesne görselleri oluşturan multimedya sanatçılarıdır.
Geleceğin Mühendislik Alanındaki Meslek Grupları
Robotics Engineer (Robotik mühendisi)
Robotik mühendisleri, imalat başta olmak üzere birçok endüstride kullanılan robotların ve robotik sistemlerin tasarlanması, geliştirilmesi ve yapılandırılmasından sorumludur. Ayrıca bu sistemleri test etmek için yazılım sistemleri de oluştururlar.
Artificial Intelligence Engineer (Yapay Zeka Mühendisi)
Yapay zekâ mühendisleri; makine öğrenme algoritmaları tasarlayarak, makineleri tıpkı bir insan beyni gibi mantıklı ve verimli çalışacak şekilde programlanmasından sorumludur. Ayrıca bu programların işletilmesinden de sorumludurlar.
Data Engineer (Data mühendisi)
Veri mühendisleri, bir organizasyon içindeki çeşitli kaynaklardan gelen verileri tasarlayarak, inşa ederek, entegre ederek ve yöneterek veri altyapısını hazırlayan yazılım mühendisleridir.
İlginizi Çekebilir: Robeff Teknoloji, Yıldız Tekno GSYO’dan 1.5 Milyon Dolar Değerlendirme ile Yatırım Aldı
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...