Linkedln'in üzerinde çalıştığı clubhouse benzeri sesli etkinlik özelliğinin ocak ayının sonunda beta sürümüyle piyasaya sürüleceğinden bahsediliyor.
Linkedln geçtiğimiz mart ayında kişinin profesyonel kimliğiyle ilgili bir ses deneyimi oluşturmak amacıyla çeşitli testler yaptı. Bu durum Linkedln’in içerik üretiminden sorumlu lideri Jake Poses tarafından da doğrulandı.
Poses yaptığı açıklamada bu ay ileriye doğru büyük bir adım attıklarını ifade etti. Sözlerine üyelerin sohbetlere aktif şekilde katılabilmelerini sağlayan yeni bir çalışma üzerinde olduklarını ekleyerek devam etti. Bu sayede Linkedln Live yayınlarının başarısını artırmayı hedeflediklerini belirtti.
Bu özellik sayesinde kullanıcılar canlı sohbetlere katılabilecek, tartışmalar esnasında fikirlerini sesli şekilde belirtebilecek ve ağ oluşturmak amacıyla başkalarıyla kolayca bağlantı kurabilecek.
Linkedln Uygulamasında Sesli Etkinlikler Yapılabilmesi İnsanlara Ne Tür Kolaylıklar Sağlayacak?
LinkedIn tamamen sanal bir etkinlik platformudur. Bu güncellemeler sayesinde içerik formatları tamamen etkinlik sahipleri tarafından belirlenecek. Bu da moderatörlü panel tarzlı konuşmaların ve yuvarlak masa toplantılarının Linkedln üzerinden yapılmasına olanak tanıyacak.
Sesli etkinlikler kısa süreliğine Linkedln’in mevcut şirket içi araçları üzerine inşa edilecek. Bu etkinlikleri sağlayacak altyapının, ilkbahardan sonra kullanılması bekleniyor. TechCrunch ve Twitter's Spaces gibi sesli sohbet özelliklerine sahip diğer şirketlerin aksine, LinkedIn'in biletli etkinlikleri uygulamaya dahil edeceği düşünülmüyor. Bu nedenle organizatörler herhangi bir canlı toplantı için erişim ücreti alamayacaklar.
Clubhouse, pandemi döneminde kurulması ve tamamen sesli iletişime dayalı bir uygulama olması nedeniyle kısa süre içerisinde oldukça büyük ilgi topladı. Bu nedenle rekabet halinde olan çeşitli sosyal medya mecraları da bu özelliği yeni sürümlerine dahil etmek amacıyla çalışmalara başladı.
Twitter 2020’nin aralık ayında, sınırlı bir kitle üzerinde sesli etkinlikleri test etti. Sonrasında bu sürümü herkes tarafından kolayca kullanılabilecek hale getirdi. Spotify Greenroom’u kamuoyuna tanıttı. Facebook haziran ayında yaptığı güncellemelerle canlı sohbet odalarını uygulamaya dahil etti. Discord ise geçen mart ayında sahne kanallarını açarak bu yenilik hareketine dahil oldu.
Etkili bir Linkedln hesabı ipuçlarını öğrenmek için buraya tıklayabilirsiniz.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...