2023 yılı Haziran ayında kurulan KamyondaPOS, Kurucusu Burak Şerbetci’nin uzun yıllardır hizmet verdiği Lojistik sektöründe yaşanan problemlerin en önemlilerinden olan tahsilat problemine çözüm sunarak ortadan kaldırmayı istemesinden dolayı ortaya çıkmıştır.
KamyondaPOS uygulaması lojistik sektöründe geleneksel ödeme yöntemlerine alternatif sunan, muhasebe takibinde zorlanan bireysel kamyonculara fatura kesme, muhasebe takibi olanağı sağlayan sektörel gelişmeleri takip edip entegre olmalarını sağlayan lojistik sektöründe mobil uygulama olarak artık hayatımızda yer alıyor. Gelir modeli olarak , yapılan tahsilatlardan komisyon alınması ve kesilecek faturalardan kontör bedeli alınması ile sağlanıyor. Her geçen gün dijitalleşen dünyaya nakliye sektörünü entegre ederken bunu yapan öncü firma olarak, müşteri sayısını ve potansiyeli bu yolla da artırmayı hedefliyor.
İlginizi Çekebilir: Denebunu 1.8 Milyon Yatırım Aldı
Lojistik Sektöründe Çalışanların Ödeme Almalarını Kolaylaştıran Sistem: KamyondaPOS
KamyonPOS uygulaması, mevcut iş fikrini modelleyip ürüne dönüştürmüş, müşteri ağlarıyla ve yatırımcıyla buluşmak isteyen girişimcilere yönelik düzenlenen Bilgiyi Ticarileştirme Merkezine Kabul edilerek programa devam etmektedir.
Türkiye’de 1.6 Milyon yük taşıma aracı mevcuttur. Yaklaşık 800.000 adet Kamyon-Tır, 800.000 adet kamyonet bizim müşteri portföyümüze girebilecek özeliklerdedir. Büyük çoğunluğu sektörde bireysel kamyoncu şeklinde isimlendirilen, yurtiçi/şehirlerarası taşımacılık yapan, tahsilat problemleri yaşayan, muhasebe takibini düzenli olarak gerçekleştiremeyen, tam araçlı, e-arşiv fatura mükellefi olan şahıs şirketleridir.
“KamyondaPOS uygulaması ile kamyon sahiplerinin erken ödeme talebini karşılarken aynı zamanda müşterilerin vade talebini de karşılamak hatta taksit seçeneği sunarak ihtiyaca yönelik çözümler sunuyor.”
İlerleyen çeyrekte KamyondaPOS uygulaması farklı kolaylıklar ve çözümler sunmaya devam ederek kullanıcıların ödeme yönteminin yanı sıra bu portalda faturalarını kesebilmesi, Ulaştırma Bakanlığının önümüzdeki yıllarda zorunlu hale getireceği U-ETDS (elektronik yük bildirim sistemi) sistemine giriş yapabilmesi, yüklemeden teslimata kadar müşterinin aracın durumunu takip etmesi sonrasında teslimat bilgisinin verilebilmesi, kamyoncunun teslimat işlemi bittikten sonra aracına ve güzergahına uygun yüke ulaşabileceği aynı zamanda da müşterinin yüküne uygun araç bulabileceği çok yönlü bir aplikasyon oluşturmayı hedefliyor.
KamyondaPOS uygulaması, yurtiçi karayolu taşımacılığında günlük 80-100 milyon dolar Pazar lideri olmayı hedefliyor. Globale açılırken ilk hedeflerinin karayolu taşımacılığında Avrupa birliği pazarında günlük 1.2 milyon doları bulan Pazarda yer alacak şekilde kendilerini konumlandırıyor. Bir sonraki süreçte de Amerika pazarında 1.5 milyon doları aşkın pazarda lider olmayı hedefliyor.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...