Teknoloji odaklı ve ölçeklenebilir iş fikirlerini destekleyen Lonca Girişimcilik Merkezi'nin 9. eğitim dönemine başvurular 30 Haziran 2023’e kadar internet üzerinden yapılabilecek. Lonca, hayalindeki fikri girişime dönüştürmek isteyen gençlere 125 bin TL’ye kadar hibe desteğinde bulunulacak.
İnovatif fikirlerin ortaya çıkartılması ve desteklenmesi amacıyla Kuveyt Türk tarafından 2017 yılında kurulan Lonca Girişimcilik Merkezi, ülkemizin girişim ekosistemini geliştirmeye ve girişimcileri desteklemeye devam ediyor. Bugüne kadar düzenlenen 8 dönemde 3 bine yakın başvuru alan ve 80 girişimi mezun eden Lonca Girişimcilik Merkezi, 9. dönem başvurularını 30 Haziran 2023 tarihine kadar alacak.
İlginizi Çekebilir: Lonca Girişimcilik Merkezi Yedinci Döneminde 13 Startup Mezun Etti
Lonca Girişimcilik Merkezi'nden 125 Bin TL’ye Kadar Hibe Desteği, 200 Bin Dolara Kadar Yatırım İmkanı
Girişimcilere ürün geliştirme süreçlerinde ve acil masraflarında kullanabilecekleri hibe desteğinde bulunan Lonca, bugüne kadar startup’lara 3 milyon TL’den fazla nakit hibe katkısı sundu. Lonca, yeni dönemle birlikte startup başına nakit hibe desteğini, 25 bin TL’si Ar-Ge olmak üzere 125 bin TL’ye kadar yükseltti. Kuveyt Türk’ün yatırımcısı olduğu KT Portföy yönetimindeki Lonca GSYF ise Lonca’dan başarıyla mezun olan girişimcilere 200 bin dolara kadar yatırım alma noktasında öncelik veriyor. Lonca, startup’lara ayrıca 6 ay süren eğitim, proje bazlı mentorluk, çalışma alanı, cihaz geliştiren veya Ar-Ge faaliyetlerinde bulunan girişimcilere hibe desteği, özellikle FinTech’ler için API ve bu konuda özel mentorluk gibi birçok alanda katkı sağlıyor. Ürünü hazır olan girişimlere Kuveyt Türk ile iş birliği yapma fırsatı da sunuluyor.
Lonca'ya Başvurular İnternet Üzerinden Alınmaya Devam Ediyor
Kısa sürede Türkiye’nin en etkin kuluçka merkezleri ve girişim hızlandırma programları arasında yer almayı başaran Lonca’ya girişimciler, bu link üzerinden başvuru yapabiliyor. Her dönem yüzlerce başvuru alan kuluçka programına seçimler, girişimin geniş bir pazar büyüklüğüne hitap etmesi, bir gelir ya da fayda modelinin olması, sadece girişime odaklanılması gibi birçok kriter göz önünde bulundurularak yapılıyor.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...