Ludocare robotu çocukları inceliyor, arıyor ve ekrandaki animasyonlar aracılığıyla ilaç almak için doğru hareketleri gösteriyor. Fransa'da çocukların %10,7'sinden fazlası astımdan muzdarip. Astım bu tedavilerin hantal doğası ve cihazların doğru kullanımının karmaşıklığı nedeniyle, uyumun ancak %30 olduğu tahmin edilen önemli bir halk sağlığı sorununu temsil eder. Bu düşük uyumun önemli tıbbi ve ekonomik sonuçları vardır. Kronik hastalıklara yetersiz uyumun toplam maliyeti Fransa'da yaklaşık 9,4 milyar Euro'ya ulaşıyor.
Ludocare, uyumsuzluk sorununu çözmek için 4,2 milyon Euro getiren bir finansman turu düzenledi. Ludocare aynı zamanda dijital terapi pazarında da oldukça önemli bir yere sahip. Tur, Hasta Otonom fonu ve French Tech Seed fonu aracılığıyla tura katılan Karista ve Bpifrance tarafından desteklendi. Finansman, klinik çalışmasının başlatılmasını ve tıbbi reçete stratejisinin uygulanmasını kolaylaştıracak.
İlginizi Çekebilir: Sosyal Girişim Yuvarla, Papara Tarafından Satın Alındı
Ludocare Sağlık Alanında Atılım Gösteriyor
2017 yılında Lyon'da kurulan Fransız girişim, astım hastası çok küçük çocuklara adanmış bağlantılı bir tıbbi yol arkadaşı olarak geliştirdi. Ludocare yapay zeka robotu çocuğu çağırıyor ve adım adım ilaçların adını ve dozajını belirterek aynı zamanda ekrandaki animasyonlar aracılığıyla yapması gereken doğru hareketleri göstererek çocuğa eşlik ediyor. Bunlarla birlikte günlük multimedya ödüllerinin kilidini açarak çocukları motive eder. Robot ayrıca, alınan tedavilere ilişkin verileri bağlı uygulama üzerinden ebeveynlere iletir. Bu veriler konsültasyonlar sırasında doktorlarla da paylaşılabiliyor.
Şirket, genç hastaların erken yaşlardan itibaren güçlendirilmesinin, patolojiye rağmen daha iyi sağlıkta optimal bakım ve sakin yaşam şanslarını en üst düzeye çıkardığını iddia ediyor.
Ludocare başkanı ve kurucusu Alexandra de la Fontaine yaptığı bir açıklamada çocukların fiziksel ve psikolojik sağlıklarının iyileştirilmesine ve ailelerinin beklenen zihinsel rahatlamasına katkıda bulunduklarını, aynı zamanda bağış toplamanın dijital terapilerinin klinik ve ekonomik faydalarını göstermelerini sağlayacağını söyledi.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...