Birisi size yer altı dünyasına bir girişin gerçekten var olduğunu söylese ne düşünürdünüz? Ürker miydiniz? İşte Meksikalı araştırmacılar, eski Zapotekler tarafından yer altı dünyasına veya Lyobaa'ya giriş olarak kabul edilen bir kilisenin altındaki mağaralara ve geçitlere dair kanıtlar bulduklarını iddia ediyor.
Basın açıklamasına göre bu proje, sahayı taramak için üç farklı jeofizik yöntem kullandı. Yere Nüfuz Eden Radar (GPR), Elektriksel Öz Direnç Tomografisi (ERT) ve Sismik Gürültü Tomografisi. İlgi çekici haberimizin detayları yazımızda!
İlginizi Çekebilir: Olağanüstü Keşif: Zırhlı Dinozor Ortaya Çıkarıldı!
Araştırmacılar, Oaxaca'daki Bir Katolik Kilisesi'nin Altında Yatan Şeyin 3 Boyutlu Bir Modelini Geliştiriyor
Araştırmacılar, ekibin yerin altında yatan şeyin 3 boyutlu bir modelini doğru bir şekilde kopyaladığı Mitla, Oaxaca arkeolojik alanına ilişkin bulgularını yayınladı. 3D modeller, bir rahibin 1674'te harabelerle ilgili açıklamalarında bahsettiği yer altı odaları, tüneller, Sütunlar Sarayı'nın inşasına dair kanıtlar, mezarlar ve gömülü arkeolojik yapıların varlığını doğruluyor.
Rahip Dominikli baba Francisco de Burgoa, kalıntıları birbirine bağlı dört odadan, diğer geçitlerle kesişen derin bir mağaraya açılan taş bir kapıdan ve sütunlarla desteklenen çatısından oluşan geniş bir yer altı tapınağı olarak tanımladı. Ekibin harabeyi incelemek için benimsediği yöntemlerin, ana sunağın hemen altında bulunan ve başka bir jeofizik anomaliyle bağlantılı gibi görünen büyük bir boşluğun varlığını doğruladığı aktarıldı. Elektriksel tomografi, rahibin önceden söylediğine benzer şekilde, ana boşluğa giren iki geçidi ortaya çıkardı.
Cehenneme açılan bir kapı mı diye sorgulamaya başlayanlar oldu. Efsaneye göre, diğer tüm girişler kapalıyken, bir Katolik kilisesinin ana mihrabının altından bir giriş varmış. Araştırmacılar, ana sunağın altında olası bir engellenmiş giriş tespit etti.
Sitede beş bina grubu mevcut. Güney, Adobe, Arroyo, Sütunlar veya Saray ve Kilise veya Kuzey Grubu. Ekip, bu yıl Eylül ayında Mitla'da Batı ve Güney'de kalan yapı gruplarına odaklanan başka bir araştırma da planlıyor.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...