Günümüzde internet platformları birçok insanın ihtiyacına çözüm buluyor. Ancak sağlık alanında bu tür platformları bulmak zor. Zira sağlık sorunlarının çözümü fiziksel olarak doktorun yanında bulundurmayı gerektiriyor. Ancak mental hastalıkları sağlık uzmanları ile bir araya getiren bir platform mevcut: Atommerce. Bu anlamda yapılan yeniliklere öncü olan platform E&Investment, K2 Investment ve Samsung Next'in de katıldığı bir yatırım turunda 16,7 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turu ayrıca Hashed tarafından yönetildi.
250’den Fazla Sağlık Uzmanı Yer Alıyor
Şirketin mevcut destekçileri olan Insight Equity Partners ve Koreli ilaç şirketi GC Green Cross Holdings de yatırım uruna katılanlar arasındaydı. Atommerce yetkilileri yeni gelen yatırımı Ar-Ge ve iş süreçlerini geliştirmek için kullanılacaklarını açıkladı. Kyu-Tae tarafından 2015 yılında kurulan Atommerce özellikle çıkardığı mobil uygulama olan MiNDCAFE ile biliniyor. Uygulamanın Güney Kore’de 1 milyondan fazla kullanıcısı bulunuyor. Atommerce platformunda 250’den fazla sağlık uzmanı yer alıyor ve mental hastalıklara sahip kişiler uygulama üzerinden bu uzmanlarla görüşebiliyorlar. Şirket önümüzdeki dönemde çalışan sayısını artırarak daha fazla insana ulaşma amacında.
Atommerce Pandemi Sürecinde Yüzde 400 Büyüdü
Covid-19 süreci Atommerce şirketinin gelişmesi için önemli bir dönüm noktası oldu. Zira bu dönemde insanlar evlerine kapanmış ve çoğu hastane pandemi ile mücadele edebilmek için dönüştürülmüştü. Bu dönemde sosyal hayatın kısıtlanması ve uzaktan sağlık sistemlerine artan ilgi ve ihtiyaçla beraber şirket oldukça büyüdü. Atommerce sadece son iki yıl içinde yüzde 400’lük bir büyüme gösterdi. Şirketin önümüzdeki dönemdeki hedefi ise ülke dışına çıkarak küresel bir şirket olmak. Atommerce ilk olarak Japonya’ya daha sonra ise Amerika Birleşik Devletleri pazarına açılmayı düşünüyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün rakamlarına göre Güney Kore'deki intihar oranları dünya ortalamasının iki katı. Raporda ayrıca insanların mental hastalıklarla ilgili yardım alma konusunda tereddüt ettiği belirtiliyor. Bu nedenle Güney Kore’de böyle bir girişimin yaşanması ülke içindeki vatandaşların sağlığı açısından oldukça önemli.
Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce çevrimiçi sağlık platformları hastalıkları çözmede etkili olabilir mi? Yorumlarınızı yorumlar bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...