Şimdi neden böyle bir başlık ile giriş yaptığımı açıklamak isterim.
Sizleri ilk yazımda şöyle uzun bir yolculuğa götürmek istiyorum. Biliyorsunuz ki geçmişten günümüze kadar pek çok devrim niteliğinde icatlar ve yenilikçi gelişmeler ile dünyamız karşı karşıya kalmıştır. Ancak beni yakın dönemde en çok etkileyen gelişmelerden biri de belki de günümüze kadar pek çok hayatımızı kolaylaştıran girişimin hayatımıza farklı ve çeşitli algoritmalarla girişini en basit dille anlatacak mantığı kavratmak için 1972 yılında Brian Kernighan tarafından C programlama dilinde yazılan “Merhaba Dünya” ("Hello, World!") olmuştur.
Sizlerle Sürükleyici Hikayelerde Buluşacağız
Peki ben bir programcı değilim ama girişimcilik ekosistemine kendini adamış biri olarak nice yazılım dehaları veya farklı girişimler ile tanışma imkanı bulduğumda aklıma hep 1972’den günümüze ne kadar çok kelime, kavram, fikir, teknoloji ve girişimin girdiğini düşünmeden edemiyorum. O sebeple ilk yazıma bir programcı edasıyla başlamak istedim çünkü bundan sonra yazacağım her yazı ile sizleri gelecek ile ilgili yeni kavram, teknoloji ve girişimlerle önemli hikayelerde bir araya getireceğim. Merhaba Dünya kelimeleri arasına ne çok kavram girdi değil mi? O yüzden bu yazıyı okuma zahmetinde bulunan değerli okuyucular için tekrardan “Merhaba StartupTeknoloji Dünyası” diyorum.
Özgün İçeriklerle Hep Birlikte Zihnimizi Tazeleyeceğiz
İnsanlık matbaanın icadından bilgisayar ve sonrasında internetin icadına kadar bilgiye erişme ihtiyacı hissetmiştir. Ancak ulaşılabilirlik arttıkça bilgi ve özgünlük bir o kadar değerini kaybetmiştir. İnsanlar tarafından hep bir noktada kolay olarak görüldüğü için erişilip işlenip daha da faydalı hale getirilmesi varken günümüzde bunun oldukça azaldığını herhalde kimse inkar edemez . Okunmayan ve evde tozlanan kitaplar, her ay ödenen ama açıp istifade edilmeyen pek çok dergi veya en ufak kar amacı gütmeden araştırıp bizzat içeriği önümüze koyan kaliteli insanlar...
Sizce de artık cebimizde kocaman bir kütüphane ile gezerken neden günümüzde bu kadar karamsar ve erişilemez işlenebilir bilgi gücü varmış gibi yaşıyoruz? Gücümüz zihnimizin derinliklerinde saklı ve o derinliklerde madencilik yapmak için içerik okumak veya üretmek, en önemlisi ise işlemek şarttır. Hep birlikte teknoloji, girişim ve hayattan farklı hikayelerle zihnimizi tazeleyeceğizve özgün yorumlar ile harmanlanmış bir şekilde her Çarşamba sizlerle buluşacağız.
Beni Üretime Teşvik Eden Değerli İnsana Teşekkür Ederim
Kendimi bildim bileli farklı şapkalar altında hep yeni bir şeyler üretmek ve dostlarla hayata geçirmek için çabaladım. Bu kimi zaman bir girişim oldu kimi zaman bir organizasyon kimi zaman da bir sivil toplum örgütü. Uzun zamandır okuduğum kitap veya farklı kaynaklar olsun ve yine takip ettiğim yeni nesil medyadan edindiğim bilgilerle şimdi de StartupTeknoloji kuruluşunda sizlere içerik üreteceğim. Bu noktada beni platforma davet eden İsa Uysal’a teşekkürü borç bilirim. Umarım siz değerli okuyucuları her yazımda yeni bir dünya ile tanıştırma şansına nail olurum.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...