Facebook'un ana şirketi Meta, kullanıcılar için rekabet ve TikTok'tan gelen reklam dolarları da dahil olmak üzere iş modeline yönelik ciddi tehditlerle karşı karşıya gözüküyor.
Meta, harcamaları kısmak ve işini daha rekabetçi bir dijital reklam pazarında dönüştürmek istediği için 11 binden fazla işi veya işgücünün yüzde 13'ünü kesmeyi planlıyor. Bu haber gerçekten ilgi çekici görünüyor.Haydi o halde detaylara geçelim.
İlginizi Çekebilir: Meta, İçerik Üreticilerine Yönelik Tasarlanan Yeni Özellikleri Duyurdu
''Meta'nın Tarihinde Yaptığımız En Zor Değişikliklerden Bazıları''
Meta CEO'su Mark Zuckerberg yaptığı açıklamada, sosyal medya devi ayrıca "daha yalın ve daha verimli" olmak için isteğe bağlı harcamaları kesecek ve işe alım dondurmasını Mart ayına kadar sürdürecek.
İşten çıkarmaları "Meta'nın tarihinde yaptığımız en zor değişikliklerden bazıları" olarak nitelendirdi . Ayrıca tüm çalışanların yakında "bu işten çıkarmanın sizin için ne anlama geldiğini size bildiren" bir e-posta alacağını kaydetti.
İş kesintilerinin tüm organizasyonu etkilediğini, ancak işçi alımına odaklanan ekiplerin orantısız bir şekilde küçüldüğünü ifade etti.
Zuckerberg, “Verimliliğimizi artırmak için ekipleri yeniden yapılandırıyoruz” dedi. "Ancak bu önlemler tek başına giderlerimizi gelir artışımızla uyumlu hale getirmeyecek, bu yüzden ben de insanları serbest bırakmak gibi zor bir karar verdim." ifadelerini kullandı.
Çalkantılı Yeni Bir Dönem
Uzun süredir ekonomik gücün kalesi olarak bilinen teknoloji devlerinin son haftalarda çok sayıda işçiyi işten çıkarması nedeniyle işten çıkarmalar Silikon Vadisi'nde çalkantılı yeni bir döneme işaret ediyor. Düzenleyici başvurulara göre, yalnızca Facebook Eylül ayında sona eren 12 ayda çalışanlarını yüzde 28 artırarak 87.314'e çıkardı.
En büyük küçülmelerden biri, geçen hafta Twitter'da gerçekleşti ve Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk, 7.500 kişilik işgücünün yaklaşık yarısını kesti.
Zuckerberg, işten çıkarılan her işçiye 16 haftalık taban ücret ve çalıştığı her yıl için iki hafta ek ücret alacağını söyledi. Şirket ayrıca sağlık bakım masraflarını altı ay boyunca karşılayacağını ifade etti.
Şirketin, yerinden edilmiş işçiler için çoğu Meta sistemine erişimi kestiğini, ancak e-postalarının "herkesin veda edebilmesi için gün boyunca aktif kalacağını" söyledi.
Şirket, pazarı köşeye sıkıştırmaya çalışmak için sanal gerçeklik kulaklıklarına ve diğer teknolojilere yoğun bir şekilde yatırım yapıyor. Meta, donanım teklifleri üzerinde çalışan departman Reality Labs'ın 2023'te daha da büyümesini beklediğini söyledi.
Meta, diğer girişimlerin yanı sıra sosyal medya platformları Facebook ve Instagram ile mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ı işletmektedir. Reklama dayanan mavi uygulaması için daha geleneksel olan iş modeli, daha büyük ekonomik zorluklardan özellikle çok etkilendi. Bazı dijital reklamcılar da, artan enflasyon ve Rusya'nın Ukrayna'yı işgali piyasada istikrarsızlık yarattığı için harcamalarını geri çekti.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...