Meta, Türkiye genel seçimleri için özel bir merkez kuracağını duyurdu. Bu merkez, seçimlerin güvenliğiyle ilgili sorumlulukları üstlenecek ve görevleri yerine getirecek.
Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi olan Meta, Türkiye'deki seçimlerin güvenliği için özel bir merkez kurduğunu duyurdu. Türkiye Seçim Operasyon Merkezi'nde mühendisler, hukukçular, araştırmacılar ve analiz uzmanları bir araya gelecek.
Meta, Teyit ve Doğruluk Payı gibi 90'dan fazla haber doğrulama kuruluşu ile birlikte çalışarak seçim sürecinde yanlış bilgilerin yayılmasını önlemeye çalışacak. Bu doğrulama kuruluşları, seçimle ilgili haberlerin doğruluğunu kontrol edecek ve yanlış bilgilendirmelere karşı önlem alacaklar
İlginizi Çekebilir: Instagram’dan Ortak Koleksiyon Özelliği
Seçim Operasyon Merkezi Nedir?
Meta, Türkiye'deki seçimler için hazırlıklarını açıkladı. Şirket, seçimlerin güvenli ve emniyetli bir şekilde gerçekleşmesine yardımcı olmak için uygulamalarında yanıltıcı bilgi yayılmasını azaltmak ve zararlı içerikleri kaldırmak için insan gücü ve teknolojiye yatırım yapacaklarını belirtti. Bu adım, Türkiye'deki seçimlerin güvenli ve adil bir şekilde yapılması için atılan önemli bir adım olarak değerlendirilebilir.
Açıklamada, Meta'nın Türkiye'de seçimler ve çevrimiçi asılsız bilgi konusunda eğitim programları başlatarak dijital okuryazarlığı geliştirmeye yönelik çalışmalar yaptığı ifade ediliyor.
Şirket, kullanıcıların uygulamalarda güvende olmalarını istediklerini belirterek, taciz ve şiddeti teşvik eden, etnik köken veya din gibi konularda nefret söylemi içeren içeriklerin kaldırıldığını açıkladı.
Şiddete veya fiziksel zarara neden olabilecek veya oy verme sürecini engellemeyi amaçlayan asılsız bilgilerin Facebook ve Instagram'dan tamamen kaldırılacağı belirtildi. Meta'nın bu adımları, Türkiye'deki seçimlerin adil ve güvenli bir şekilde yapılmasına katkı sağlamaya yönelik olarak değerlendirilebilir.
Diğer tüm asılsız bilgi türlerinin yayılmasının yavaşlatılacağı ve insanların doğru kaynaklardaki bilgilere yönlendirileceği belirtildi. Bu amaçla, Doğruluk Payı ve Teyit gibi 90'dan fazla bağımsız üçüncü taraf haber doğrulama kuruluşu ile iş birliği yapılacağı ifade edildi.
İçeriklere "asılsız", "kısmen asılsız" veya "değiştirilmiş" gibi uyarılar eklenirken, zararlı içeriklerin gösterimi azaltılacak. Bu adımlarla birlikte Meta'nın seçimler sırasında doğru bilgiye erişimi kolaylaştırmaya ve asılsız bilginin yayılmasını engellemeye yönelik önemli bir adım attığı görülüyor.
Meta, toplumsal medyada seçimlere müdahale etmeye çalışan hesaplar, sayfalar ve gruplar gibi koordineli kötüye kullanım faaliyetlerini engellemek için uzmanlaşmış ekipler oluşturduğunu açıkladı. Bu ekipler, sofistike ağları kullanarak kamusal tartışmaları manipüle etmeye çalışanları tespit etmek ve müdahale etmek için çalışacaklar. Bu amaçla, Meta Seçim Operasyon Merkezi bünyesinde koordineli kötüye kullanım (CIB) konusunda uzmanlaşmış birimlerde yer alacak.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...