Threads platformu hızla büyümeye devam ederken, şu anda 130 milyon aktif kullanıcıya ulaştı ve daha fazla marka da yeni uygulamada nasıl etkileşimler sağlayabileceklerini test ediyor.
Ancak, çoğu işletme için henüz bu durum pek fazla gündemde değil gibi görünüyor. Threads topluluğu hala oldukça sınırlı hissediyor ve uygulamadaki keşif algoritmaları bazı yayınların büyük ilgi görmesine neden olurken, diğerleri neredeyse hiç ilgi çekmiyor. Aynı zamanda neden bazı yayınların büyük başarı elde ettiği ve diğerlerinin neden başarısız olduğu konusunda açık bir mantık yok gibi görünüyor.
Ancak, Meta'nın yakın zamanda Threads algoritmasının bir genel bakışını paylaşmasıyla birlikte bu konuda bir mantık olduğu ortaya çıktı. Bu noktada sistem, uygulamada hangi yayınların görüleceğine ve bunun erişimi nasıl etkilediğine karar veriyor.
Ve beklediğiniz gibi, burada bazı genel, belirsiz tanımlamalar olsa da, bazı kullanışlı notlar da var. Örneğin, uygulamada her kullanıcının ne göreceğini belirleyen ana faktörler bulunmaktadır. Bu yüzden, en etkili faktörler, Beğeniler, yanıtlar, takipçiler vb. şeklinde yer almaktadır.
Ancak, bu faktörler gibi bazı ilginç noktalar da bulunmaktadır. Akışınızda kaç gönderi gördüğünüz Threads'te ne kadar süredir aktif olmadığınız. Yazarın profilinin kaç kez tıklandığı. Gönderilerinizin her bir profilinden kaç gönderi gördüğünüz ve genel olarak kaç gönderi gördüğünüz. Aynı zamanda tüm bunların içeriğinizin görüntülenmesinde nasıl rol oynadığını düşünmek ilginç bir deneyim olabilir.
İlginizi çekebilir: Meta Threads Uygulaması: 2023’te Yeniden Canlanış ve Büyüme
130 Milyon Kullanıcısıyla Threads'te Etkileşim ve Keşif: Markalar için İpuçları ve İnce Noktalar
Ne kadar aktif olduğunuzun dikkate alınması muhtemelen zaten gördüğünüz içerikle ilgilidir. Ancak daha aktif kullanıcılar için bu istatistikler farklı şekillerde önem kazanabilirken, profil görüntülemeleri de algoritmanın her bir bireysel kullanıcının ilgili olup olmadığına göre etkiler. Nitekim bu da erişimini etkiler.
Ayrıca, Instagram'a özgü bazı gelişmeler de var. Bu gelişmelerin Threads için çok faydalı olmadığını düşünülüyor. Çünkü insanların her uygulamayı kullanma şekilleri ve her birinde takip ettikleri profiller muhtemelen çok farklıdır.
Bu nedenle Instagram'da yazarın profilinin kaç kez görüldüğü, Threads deneyimini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmaktadır denebilir. Ancak yine de bu başka bir bilgi kaynağıdır. Öte yandan Threads'ın ilgilenebileceğiniz daha fazla gönderiyi önermeye çalışacağı biliniyor. Bu notkada da bazı uygulamalarda yardımcı olabilir.
Çeşitli yollarla Threads deneyiminizi nasıl etkileyebileceğinizle ilgili kullanışlı bir genel bakış da bulunuyor. Bunların çoğu oldukça açıktır, ancak Threads akışında bir gönderiyi gizlediğinizde, algoritmanın o kullanıcı ve/veya konuyla ilgilenmediğinizi gösterdiğini de belirtmek önemlidir. bu da deneyiminizi daha da özelleştirmeye yardımcı olabilir.
Threads algoritması hala evrim geçiriyor ve bu faktörler zamanla değişecek. En azından nasıl ağırlıklandırıldıkları açısından.Dahası Threads ekibinin uygulamada daha "dostça" bir kullanıcı deneyimi sağlamak için nasıl bir yol izleyeceğini ve buna bağlı olarak hangi unsurlara odaklanacağını görmek ilginç olacak.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...