Facebook'un (şimdiki adıyla Meta) sahip olduğu ve kurumsal çalışanların birbirleriyle iletişim kurması için geliştirdiği uygulama olan Workplace, özellikle çok uluslu kuruluşlar arasında oldukça ilgi çekti ve 7 milyon kayıtlı kullanıcıya ulaşmayı başardı. Platform, yöneticiler için masabaşı veya saha çalışanları fark etmeksizin tek bir noktadan iletişim imkanı sunuyor ve çalışanların da birbiriyle iletişimini sağlayarak iş içi bağlantıları kuvvetlendiriyor.
Şimdi ise Meta, platformun bu kullanışlılığını artırmak için platforma daha fazla işlevsellik eklemeye hazırlanıyor. Workplace yakında, milyarlarca kullanıcıya sahip ve Meta'nın sahibi olduğu popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp ile bir entegrasyona sahip olacak. Böylece Workplace müşterileri, mesajlaşma uygulamasını kullanarak duyuruları çapraz olarak yayınlayabilecek ve diğer verileri çalışanlarla paylaşabilecek.
WhatsApp entegrasyonunun bu yılın ilerleyen zamanlarında hayata geçmesi bekleniyor. İşin mesajlaşma kısmı ise sadece bir başlangıç olacakmış gibi görünüyor. Meta, Whatsapp'a farklı farklı özellikler eklemenin peşinde. Vardiyalı çalışanların vardiyasının daha rahat takip etmesini ve rahatça vardiya değişimi yapabilmesini sağlamak üzerine geliştirilen Shift Cover buna bir örnek olarak gösterilebilir. Shift Cover özelliği Kasım 2020 yılında Workplace üzerinde kullanıma sunulmuştu.
"Saha Çalışanları İşlerini Halletmek İçin Whatsapp Gibi Araçları Kullanıyor"
Konu ile ilgili açıklama yapan Workplace Departman Başkanı Ujjwal Singh, entegrasyonun tam olarak ne zaman yapılacağına veya uygulamaların beraberce nasıl çalışacağına dair net bir açıklama yapmadı. Singh, hala ayrıntılar üzerinde çalışıldığını, bazılarının ise karar aşamasında olduğunu söyledi.
Singh verdiği bir röportajında şu ifadeleri kullandı:
WhatsApp'a daha fazla iş kullanımı ve Workplace'e daha fazla işlevsellik getirme hamlesi uzun zaman alacak gibi duruyor. Fakat temelde baktığımızda, ne kadar uzun bir süre alsa da bu hamle Meta'nın iş stratejisine uygun gibi görünüyor.
Meta, yıllardır çeşitli uygulamalarını müşteriye yönelik hizmetler olarak bir araya getirmek için büyük bir misyon üstleniyor. Örneğin Messenger uygulamasının Facebook ve Instagram'ın mesajlaşma sistemine entegre edilmesi ve iki uygulamanın birbirine bağlanması bu misyonun bir parçasıydı. Ayrıca Facebook ve Whatsapp for Business özelliklerini birbirine entegre etme fikri de bu misyonun bir parçasıydı. Böylece Meta, hem tüm platformlarındaki kullanıcı sayılarını artırarak reklam gelirlerini artırabilir, hem de Whatsapp for Business gibi ücretli hizmetler sunarak, ürün satışıyla da gelirlerini artırabilirdi.
Meta'nın ana misyonuna uygun olan bu entegrasyonun ne zaman gerçekleşeceği ise henüz bir merak konusu olarak karşımıza çıkıyor.
Bu tarz diğer haberlerimize buradan ulaşabilirsiniz.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...