Cornell Üniversitesi araştırmacıları tarafından çığır açan bir araştırma yapıldı. Bu araştırmaya göre, gerçek ve sanal dünyaların el ele verdiği sanal bir 3D ortam olan Metaverse, önemli çevresel avantajlar sunabilir. Metaverse teknolojisinin yaygın kullanımı, yüzyılın sonuna kadar dünya yüzeyinin sıcaklığını 0,02 santigrat dereceye kadar azaltabilir.
Bu çalışma, Energy & Environment Science dergisinde yayınlandı. Metaverse'nin iş, eğitim ve eğlence dahil olmak üzere insan yaşamının çeşitli yönleri üzerindeki potansiyel etkilerine dair önemli bilgiler sunan bir çalışma.
İlginizi Çekebilir: Epic Games CEO’su, Metaverse Öldü İddiası Hakkında Konuştu
Çalışmanın Detayları Hakkında
Baş yazar Profesör Fengqi You ve doktora öğrencisi Ning Zhao liderliğindeki ekip nasıl bir araştırma süreci gerçekleştirdi? Teknoloji, enerji ve iş dahil olmak üzere önemli sektörlerden gelen verileri analiz etmek için güçlü yapay zeka tabanlı modelleme yaklaşımları kullandılar. Araştırmacılar, metaverse'nin artan kullanımını, uzaktan çalışma, sanal seyahat, uzaktan eğitim, oyun oynama ve takas edilemez belirteçler gibi en umut verici uygulamalarını hesaba katarak metaverse'nin yükselişini 2050'ye kadar tahmin etti.
Modellemeye göre, metaverse teknolojisinin kullanımı otuz yıl içinde nüfusun yüzde 90'ına ulaşabilir. Başlangıçta da tahmin edilenden çok daha hızlı genişleyebilir. Ayrıca çalışma, özellikle sera gazı emisyonlarının düşürülmesi açısından, metaverse'nin getirebileceği olası çevresel avantajların altını çizdi.
Bununla birlikte, uzmanlara göre metaverse'nin iş seyahatini azaltma kapasitesi, en önemli çevresel faydalarından biridir. Diğer teknolojik gelişmelerle birlikte sanal konferans ve uzaktan öğrenme araçlarının kullanılması, ulaşımla ilgili karbon emisyonlarının azaltılmasına katkıda bulunabilecek seçenekler de sunuyor. Bu özellik, diğer metaverse tabanlı uygulamalarla birlikte ulaşım sektörünün karbondan arındırılmasına ve hava kalitesinin iyileştirilmesine yardımcı olma potansiyeline sahiptir.
İş Genişlemesinin Şaşırtıcı Olası Etkileri de Vurgulanıyor
Ayrıca, çalışma, 2050 yılına kadar metaverse iş genişlemesinin şaşırtıcı olası etkilerini vurguluyor. Araştırmaya göre, atmosferdeki karbondioksit içeriğini milyonda 4,0 parça, sera gazı emisyonlarını 10 gigaton ve etkili ışınımsal zorlamayı 0,035 oranında azaltabilir. Ek olarak, ev içi enerji kullanımını genel olarak 92 EJ azaltabilir. Geçmiş yıllarda da tüm son kullanım sektörlerinin toplam yıllık enerji kullanımını aşabilir.
Bu sonuçlar, karar vericilere Metaverse endüstrisinin gelişiminin net sıfır emisyon hedeflerine ulaşma sürecini nasıl hızlandırabileceği hakkında içgörülü bilgiler veriyor. Metaverse'ye dayalı olarak artan uzaktan öğrenme, sanal seyahat ve uzaktan çalışma yoluyla daha uyarlanabilir karbondan arındırma çözümleri keşfedilebilir. Ek olarak, Metaverse'nin ulaşım ve ticari enerji ihtiyacını azaltma yeteneği, enerjinin dağıtım şeklini değiştirerek ev sektörüne daha fazla enerji sağlanmasına olanak sağlayabilir.
Profesör You, yine de tüm çevre sorunlarının Metaverse aracılığıyla çözülemeyeceğini vurguluyor. Büyük bir katkı sağlayabilecek olmasına rağmen, yalnızca metaverse'ye güvenmemeyi tavsiye ediyor. Teknolojiyi de uygun şekilde kullanmanın önemini vurguluyor.
Cornell Üniversitesi'nin çalışması, Metaverse'nin çevresel sorunları nasıl başarılı bir şekilde ele alabileceğine dair önemli bilgiler sağlıyor. Meta (önceden Facebook) ve Microsoft gibi büyük oyuncular Metaverse'nin büyümesini zorluyor. Paydaşlar da teknik kararlarının ekolojik etkisini dikkate almalıdır. Toplum, gücünü etik ve sürdürülebilir bir şekilde kullanarak Metaverse'nin sunduğu birçok avantajdan yararlanırken iklim değişikliğine karşı mücadeleyi önemli ölçüde ilerletebilir.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...