Metaverse uygulamaları son dönemlerde oldukça revaçta ve rağbet görüyor. Özellikle son 2 yıl içerisinde bu alan üzerinde oldukça inovatif ve farklı çaplarda uygulamalar, oyunlar geliştirildi. Bu uygulama geliştiricilerinden bir tanesi olan ve Z kuşağı üyelerinin birbirleriyle etkileşim kurabilmesi, oyunlar oynayabilmesi için bir Metaverse dünyası geliştiren BUD 3 ay içerisinde yeni bir finansman turunu kapattığını duyurdu. Bundan üç ay önce şubat ayında BUD, düzenlemiş olduğu A serisi yatırım turunda 15 milyon dolarlık bir yatırım aldığını duyurmuştu.
Singapur merkezli geliştirici firmanın düzenlemiş olduğu B serisi yatırım turunda 36,8 milyon dolarlık büyük bir finansmanı toplamayı başardığını duyurdu. Söz konusu yatırım turuna ise büyük yatırım gruplarından biri olan Sequoia Capital India liderlik etti. Alınan bu yeni yatırımla ise BUD'ın toplamış olduğu finansman miktarı 60 milyon doların üzerine çıkmış oldu.
BUD'ın düzenlemiş olduğu bu B serisi yatırım turuna, A serisi yatırım turuna da olduğu gibi Çinli yatırımcılar oldukça büyük ilgi gösterdi. Qiming Venture Partners, Source Code Capital, ClearVue Partners, NetEase, GGV Capital ve Northern Light Venture Capital yatırım firmaları, BUD'ın düzenlemiş olduğu B serisi yatırım turuna iştirak gösterdi.
İlginizi Çekebilir: Saykal Elektronik 2 Milyon Dolar Yatırım Aldı
BUD Hızlı Bir Şekilde Büyüyor
BUD 2019 yılında iki eski Snap mühendisi olan Risa Feng ve Shawn Lin tarafından kuruldu. BUD kullanıcıların herhangi bir kodlama geçmişi olmadan, sürükle ve bırak yoluyla 3D karakterler, şirin sanal varlıklar ve zengin renkli deneyimler oluşturmasına olanak tanımak amacıyla meydana getirildi.
Konu hakkında konuşan Shawn Lin; BUD'ın Z kuşağına mensup kullanıcıların 3D karakterler oluşturmasına imkan tanıdığını, ana akım kullanıcıları ise blokzincir teknolojisi ile tanıştırarak, bu teknoloji üzerinden gelir elde etmelerini mümkün kıldığını ifade etti.
Firma ne kadar kullanıcısı olduğuna dair bir veri paylaşmıyor fakat elimizde bunu tahmin edebileceğimiz farklı birtakım veriler mevcut. Verilere göre BUD kullanıcıları, uygulamanın resmi olarak piyasaya sürülmesinden bu yana yaklaşık 15 milyon oyun içeren sanal alan oluşturdu. Ayrıca uygulamanın yayınlandığı zamandan bu yana kullanıcıların karakterler için tasarladığı kostümler ve aksesuarlar da dahil olmak üzere sanal varlıklar, BUD'un pazarında 150 milyondan fazla kez el değiştirdi. Bu da uygulamanın oldukça büyük ve büyümeye müsait bir kullanıcı potansiyeli olduğunu ortaya koyuyor.
Bu denli hızlı bir büyüme potansiyeli ve büyük işlem hacmi, firma için önemli bir gelir kapısı açabilir gibi görünüyor. Şimdilik ise firma bu işlemlerden herhangi bir ücret almıyor. Firmanın ayrıca gelir elde etmek için reklam veya sponsor almak gibi farklı bir aktivitesi de bulunmuyor.
Firma son zamanlarda Kuzey Amerika, Güneydoğu Asya ve Güney Amerika'da yer alan yaklaşık 40 ülkede en iyi 10 sosyal uygulama arasında yer aldı. Piyasa istihbarat şirketi SensorTower'a göre ise şu anda Tayland ve Vietnam'daki en iyi ücretsiz sosyal Android uygulaması. Belki de bu uygulamanın ücretsiz ve reklamsız yapısı sayesindedir. Fakat bu gelir getirmeyen modelin, firma için sonsuza kadar süremeyeceği de bilinmeli.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...