Gündemin konusunda yer alan iki şirket: Microsoft ve ByteDance. Microsoft, ABD merkezli çok uluslu bir teknolojik şirketidir. ByteDance ise Çinli bir internet teknolojisi şirketidir. Aslında daha önce sık sık ABD-Çin arasındaki gerilim haberlerini okuduk.Bu gerilimin ana nedenlerinden birinin de teknoloji savaşları olduğunu biliyoruz. Örneğin; Yapay Zeka.
Dünyanın en büyük iki ekonomisi olan Amerika ve Çin arasında yaşanan yapay zekadaki üstünlük mücadelesinin iş birliğine dönüşmesi çok olasılıklı görünüyor. Konuyu detaylıca incelemeye o halde geçelim.
İlginizi Çekebilir: Çin’de Bir İlk; İnternet Devleri Algoritmalarını Hükümet ile Paylaştı
Teknolojik Savaşların Ardından Gelen İş Birliği
Microsoft'tan mühendisler ve TikTok'un ebeveyni olan Çin'in ByteDance'i, bu fikrin üstünde çalışıyor. KubeRay adlı bir proje aracılığıyla, şirketlerin AI uygulamalarını daha verimli çalıştırmasına yardımcı olmayı amaçlayan yazılımlar üzerinde birlikte çalışıyor.
Bu hafta San Francisco'daki Ray Zirvesinde, ByteDance yazılım mühendisi Jiaxin Shan ve Microsoft baş yazılım mühendisi Ali Kanso, veri bilimcileri, makine öğrenimi uzmanları ve Ray adlı açık kaynaklı yazılımları kullanarak büyük uygulamalar oluşturmakla ilgilenen diğer geliştiricilerle ilerlemelerini tartıştılar.
Shan ve Kanso, KubeRay'in arkasındaki teknik ayrıntıları açıkladı ve yazılımı, birden fazla bilgisayarda çalışan veya dağıtılmış bilgi işlem üzerinde çalışan AI uygulamalarına güç vermede yardımcı olarak gösterdi. Doktora derecesine sahip Kanso, "Jiaxin ve ben bir yıldır açık kaynaklı bir proje üzerinde çalışıyoruz ve bu, böyle bir topluluk toplantısının güzelliği bilgisayar biliminde'' dedi. "Aynı şirkette değiliz ama her hafta buluşuyoruz, her hafta işbirliği yapıyoruz." diye belirtti.
Şirketler, son yıllarda popülerlik kazanan ve çok sayıda girişimin tohumlarını atmış olan açık kaynak projelerine katkıda bulunmak için genellikle mühendislik kaynaklarıyla ortaklık kuruyor. Microsoft, Amazon, Google ana Alfabesi, Facebook ana şirketi Meta ve Apple gibi rakiplerle birlikte AI'ya büyük yatırım yapıyor. Google'ın bir zamanlar yaptığı gibi, Microsoft Çin'de bir AI araştırma laboratuvarı bulunduruyor ve ülkenin akademik yeteneğinden faydalanmasına yardımcı oluyor.
Microsoft gibi teknoloji devleri, teknolojik fikirlerini daha geniş topluluğa yaymanın bir yolu olarak genellikle açık kaynak projelerini kullanmaktadır.
Teknoloji savaşlarının ardından gelen iş birliği haberi dikkat çekti.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...