Microsoft, yapay zeka (AI) ürünlerini içerik üretmek için kullanan müşterilerinin, üçüncü taraflardan herhangi bir telif hakkı ihlali davasıyla karşılaşmaları durumunda hukuki masrafları karşılayacağını duyurdu. Şirket, müşterilerin yapay zekanın hak ihlalinde bulunan içerik üretmesini önlemek için ürünlerinde yerleşik olan ''içerik filtrelerini" takip ettiği sürece bu korumayı sağlayacağını belirtti.
Bu, Microsoft'un "Copilot telif hakkı taahhüdü" olarak adlandırdığı yeni bir girişimdir. Ancak şirket, teknolojisinin zararlı amaçlarla kullanılmasını istemediği için bu girişim bazı koşulları da beraberinde getiriyor. Kullanıcılar, şirketin ürünlerinde sağladığı içerik filtrelerini ve diğer güvenlik sistemlerini kullanmalı. Aynı zamanda da kullanma hakkına sahip olmadıkları girdileri kullanmak gibi ihlal edici materyaller üretmeye çalışmamalıdır.
İlginizi Çekebilir: Microsoft’tan Sensörlerle Dolu Yapay Zekâ Destekli Sırt Çantası
İçeriğin Özgünlüğü ve Mülkiyetine İlişkin Etik ve Hukuki Sorunlar Gündeme Geldi
Şirket, müşterilerine Microsoft'un Copilot hizmetlerini ve yarattıkları çıktıları herhangi bir yasal endişe olmadan kullanabilecekleri konusunda net bir güvence vermek istediğini söyledi. Şirket, herhangi birinin telif hakkı gerekçesiyle itiraz etmesi durumunda ortaya çıkabilecek olası yasal risklerin sorumluluğunu üstleneceğini belirtti.
Microsoft, bu taahhüdün mevcut fikri mülkiyet tazminatı desteğinin ticari Copilot hizmetlerine bir uzantısı olduğunu belirtti. Önceki AI müşteri taahhütlerine de dayandığını söyledi.
Üretken yapay zeka, bazı girdilere veya istemlere dayalı olarak metin, görüntü, ses ve diğer verileri oluşturabilen bir teknolojidir. Bu tür sistemler tarafından oluşturulan içerik, özgünlüğü ve mülkiyetine ilişkin bazı etik ve hukuki sorunları gündeme getirmiştir.
Şirketin Copilot hizmetleri, kullanıcılara Bing Chat Enterprise gibi çeşitli görevlerde yardımcı olan yapay zeka destekli asistanlardır.
Temmuz ayında Microsoft, ChatGPT gibi yapay zeka destekli özelliklerini üretkenlik yazılımında kullanmak için kullanıcı başına aylık bir ücret uygulayacağını da açıklamıştı. Bu özellikler şu anda Office, Teams ve diğer uygulamalarda Microsoft 365 Copilot Erken Erişim Programı kapsamında sunulmaktadır. Ancak Ekim ayından itibaren yalnızca kullanıcı başına aylık 30 ABD Doları ödeyen kurumsal müşteriler bunları kullanabilir. Bu, kullanıcı başına aylık 12,50 ila 57 ABD doları arasında değişen mevcut Microsoft 365 planlarına göre büyük bir sıçramadır. Microsoft, bu fiyatlandırmanın yapay zeka özelliklerinin müşterilerine sunduğu değer ve yeniliği yansıttığını belirtti.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...