Twitter kullanıcıları, milyonlarca kişisel hesabın Dark Web'de satışa çıkarıldığı haberi ile sarsıldı. Ocak 2022'nin başında Twitter'ın güvenliğindeki bir ihlal, 5,4 milyon kullanıcının kişisel bilgilerinin ele geçirilmesine sebep oldu. Özellikle telefon numaraları ve e-posta adresleri gibi kişilerin şahsi verilerinin çalınması; beş milyondan fazla Twitter kullanıcısının hesap bilgilerinin dark web forumlarında 30 bin dolara satılması ciddi bir güvenlik ihlali ile karşı karşıya olunduğunu gösteriyor.
"Devil" (Şeytan) takma adını kullanan biri, görünüşe göre Ocak 2022'de keşfedilen bir güvenlik açığından yararlandı. Bu sırada 5,4 milyon Twitter kullanıcısı hakkında veri elde etti ve görünüşe göre şu anda da o verileri satıyor. Dark web, devasa bir veri tabanı ile karşı karşıya. Ayrıca hackerın veriler için en az 30 bin dolar talep ettiği öğrenildi.
2022'nin başında bir "zhirinovskiy" adlı bir kullanıcı, güvenlik açıklarını keşfetmeye adanmış ve amacı bunları ilgili web sitelerine duyurmak olan bir kullanıcı fark etti. Popüler sosyal medya platformundaki bu kusur, bir Twitter hesabından herhangi birinin onunla ilişkili e-posta adresini ve telefon numarasına ulaşmasını mümkün kıldı. Tabi ki sosyal ağdaki birçok kullanıcı için bu iki bilgi, şifreyi sıfırlamak ve dolayısıyla hesabın kontrolünü ele geçirmek için oldukça yeterli.
Durumdan haberdar olan şirket yetkilileri sorunu araştırdıktan sonra, kusurun ciddiyetini kabul etti. Aynı zamanda bilgiyi bildiren kullanıcıya da 5 bin dolar ödül verdi. Ancak öyle görülüyor ki 5,4 milyon Twitter kullanıcısı için artık çok geçti.
İlginizi Çekebilir: Twitter Resmi Olarak Elon Musk’a Dava Açtı
Elon Musk'ın Twitter Görüşü Yeniden Gündeme Geldi
Veritabanı, herkese açık verileri, hesabı kaydetmek için kullanılan e-posta adreslerini ve telefon numaralarını içeriyor. Öte yandan veri tabanında şifrelerin bulunmaması da güvenlik açısından çok büyük bir avantaj sağlıyor. Ancak, e-posta adresleri ve telefon numaraları diğer kimlik avı, kimlik hırsızlığı biçimleri için hala kullanılabilir olması kullanıcıları endişelendirmeye devam ediyor. Bu kadar çok sayıda e-posta adresi ve telefon numarası, GDPR, yanlış bilgilendirme, bilgisayar korsanlığı ve hatta kimlik avı kurallarına uyulmadan reklam amacıyla kullanılabilir.
Ayrıca satıcı, veritabanının ünlüler, şirketler hakkında hassas bilgiler içerdiğini de iddia ediyor. Bunun yanı sıra, veri ihlali tartışma ve sızıntı forumunda, gerçekliğinin onaylandığı Breach Forums'ta veritabanının gizli bir zirvesinin yayınlandığı ifade edildi. Tüm bunlara karşılık ise Twitter, sorunu araştırdığını açıkladı. Ancak şu ana kadar bunun dışında, başka herhangi bir yorum yapmaktan kaçındı.
Mikroblog sosyal ağı, eksantrik milyarder Elon Musk ile platformun potansiyel satın alınması konusunda ileri geri gittiği için son zamanlarda manşetlerde bulunuyor. Başlangıçta, Tesla CEO'su küçük mavi kuşu satın alma niyetindeydi. Ancak daha sonra Twitter'ın ağdaki botların ve sahte hesapların sayısı; ya da nasıl azaltmayı planladığı hakkında kesin verileri paylaşmadığı için çekilmeye karar vermişti.
Öte yandan Twitter yönetimi, botların Twitter'daki tüm hesapların yüzde beşinden daha azını oluşturduğuna dair daha önceki raporlarının arkasında durmaya devam ediyor. Şu anda pek çok kişi Elon Musk'ın Twitter hakkındaki, botlarla ve boşluklarla dolu bir sosyal ağ olduğu görüşüne destek veriyor. Diğer taraftan Twitter'ın şu anda yaklaşık 450 milyon aktif kullanıcısı bulunuyor.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...