Mindy insan vücudunun önümüzdeki bin yıllık süreçte ne yönde evrileceğini gösteren ilginç bir simülasyon ürünü. Toll Free Forwarding'den araştırmacılar, 3000 yılına kadar insanların nasıl görünebileceğini göstermek için Mindy modelini yarattı. Araştırmacılar özellikle teknolojiye olan bağımlılığımız nedeniyle duruşumuzun değişeceğini tahmin ediyor.
Gelecek bin yılda insanın fizyolojik olarak evrilmesi aslında çok da şaşılacak bir durum olmayabilir. Geçmiş süreç içerisinde de insan evrimi göz önüne alındığında yeni hayat şartlarına uyum sağlamak zorunda kalacak olanın bu değişkenlere de cevap verebilmesi gerekecek.
Bugün teknoloji, günlük yaşamımız için oldukça önemli bir yer tutuyor. Çoğu insan, ister çevrim içi alışveriş ister sosyal medyayı kontrol etmek için olsun, telefonlar ile meşgul olunuyor. Ancak bu sadece telefonlar değil, çoğu insan ofislerde çalışıyor. Zamanlarını büyük ekranlara bakarak, önlerindeki bir klavyede yazarak ve sandalyelerde oturarak geçiriyor.
Ancak bazıları bunun insanlık için kötü olabileceğinden şüpheleniyor. Şimdi araştırmacılar, 3000 yılına kadar insanların neye dönüşebileceğinin bir modeli olan Mindy'yi yarattılar. Eğer Toll Free Forwarding tarafından yapılan tahminler doğruysa, insanlığı bekleyen gelecek son derece ürkütücü.
İlginizi Çekebilir: Amazon Alexa, Ölmüş İnsanların Sesini Dijital Asistana Dönüştürebilir
Mindy Teknolojinin Etkilerini Gözler Önüne Seriyor
Mindy ve geleceğin insanlığına ilişkin bir sözcü teknolojinin, iş yapma şeklimizde devrim yarattığını söylüyor. Teknolojinin etkisinin kapsamının sınırsız olduğunu belirten sözcü, insanlığın bu eğilimden vazgeçmek konusunda hiçbir işaret göstermediğine değiniyor. Teknoloji iş yaratma, üretkenlik ve yeni beceriler öğrenmek için harika imkanlar sunuyor. Ancak teknolojinin vücudumuz üzerindeki olumsuz etkilerini ortaya çıkaran artan sayıda kanıt olduğu da göz ardı edilmemeli.
Araştırmacılar, gündelik teknolojinin üzerimizdeki etkisini tam olarak anlamak için önce konuyla ilgili bilimsel araştırmalar ve uzman görüşleri sağladılar. Ardından da akıllı telefonlar, dizüstü bilgisayarlar ve diğer cihazların tutarlı kullanımı nedeniyle vücudu fiziksel olarak değişen bir geleceğin insanını yaratmak için bir 3D tasarımcıyla çalışıldı. Konuya dair araştırmacılar, karşılaşabileceğimiz evrimsel değişikliklerin her biri hakkında açıklama yapıyor.
Akıllı telefonlar ve bilgisayar monitörleri gibi modern teknoloji nesnelerinin tasarımı ve tipik kullanıcı alışkanlıkları insan fizyolojisinde önemli etkilere sahip olduğunu gösteriyor. Özellikle oturma ve ayakta durma şeklimiz üzerinde önemli bir etkisinin olduğu yaratılan Mindy ile ortaya çıkmış durumda. Konumumuzu sürekli olarak telefonumuza ya da ofis ekranımıza bakacak şekilde ayarlamanın, vücudumuzun duruşumuzu belirleyen kısımlarını zorladığı bu çalışma ile ortaya çıkarıldı.
İlginizi Çekebilir: Synchron, ABD’deki İlk İnsan Beyin Bilgisayar Arayüzü İmplantını Duyurdu
Metin Pençesi ve Akıllı Telefon Dirseği
Aynı zamanda Mindy'nin koluna daha yakından bakıldığında, iki önemli anatomik değişiklik görülüyor. Özellikle doğrudan belirli bir teknoloji cihazının örneğin akıllı telefonun kullanımının neden olduğu metin pençesi denilen el yapısı dikkat çekiyor. uzun süreler boyunca doğal olmayan bir konumda olan el, Mindy simülasyonunda içe kıvrık parmakları işaret ediyor.
Bir başka ilgi çekici vücut değişikliği ise 90 derecelik kollar. Akıllı telefon dirseği olarak da bilinen bu sorun, akıllı telefonları tutarken ve kullanırken kolun tipik olarak konumlandırılmasından kaynaklanıyor. Yani dirsekler gelecek bin yılda telefonları tutmak için daha iyi olan 90 derecelik açılarda sıkışabilir.
3 binli yılların insan simülasyonu Mindy üzerindeki değişiklikler bununla da sınırlı değil. Araştırmacılar teknolojinin boyun üzerindeki etkilerinin de yeni bir duruma yol açtığını söylüyor. Bunu ise 'teknoloji boynu' olarak adlandırıyorlar.
İlginizi Çekebilir: Doku Tarımı: Bilim İnsanları İskelette Hücre Yetiştiriyor
Teknoloji Beynimizi Küçültebilir
Mindy ile ilgili merak edilen çok pek çok soru bulunuyor. Bunların başında ise gelecek bin yılda insan beyninin küçülüp küçülmeyeceği yer alıyor. Yine, araştırma esas olarak akıllı telefonlar üzerinde yoğunlaşıyor. Akıllı telefonlardan yayılan radyo frekansı radyasyonunun beyne maruz kaldığında ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğine dair artan endişeler bulunuyor. Mindy simülasyonuna göre imdilik bunu çıplak gözle görmek imkansız. Ancak daha kalın kafatasları geliştirebiliriz. Eğer teoriler gerçekse, teknoloji beynimizin boyutunu da değiştirebilir.
Mindy'nin günümüz insan modelindeki farklılıklardan belki de en ilginci ise ikinci bir göz kapağına sahip oluşudur. 3 binli yıllarda insanların gözlerinin maruz kaldığı zararlı ışığın miktarını sınırlayabilecek radikal bir evrimsel gelişme göstermesi bekleniyor. Toledo Üniversitesi'nden Kasun Ratnayake insanlar aşırı ışığa maruz kalmayı önlemek için daha büyük bir iç göz kapağı geliştirebileceğini ön görüyor. Ayrıca göz merceği, gelen mavi ışığı engelleyecek, ancak yeşil, sarı veya kırmızı gibi diğer yüksek dalga boylu ışıkları engellemeyecek şekilde evrimsel olarak geliştirilmiş olabileceğini belirtiyor.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...