Getir şirketinin kurucusu Nazım Salur, n11.com’a stratejik yapacaklarını açıkladı. Getir ile n11.com ortak olma yolunda önemli adımlar attı.
Getir şirketi, 15 Kasım’da n11.com’un hissedarı olabilmek için Rekabet Kurumu’na başvuruda bulundu. Getir Parekende Lojistik A.Ş. tarafından yapılan açıklamada; n11 hisselerini kısmi şekilde satın almak için incelemeler başlattığını duyurdu. Getir şirketi, son zamanlarda yurt dışında aldığı stratejik kararlarla dikkat çekmeye başladı. Özellikle Getir’in n11 yatırımı, Türkiye’de en büyük yatırım olarak dikkat çekecek. Nazım Salur Twitter hesabından; n11’a stratejik yatırım yapacağını ve ön görüşmelerin tamamlandığını açıkladı. Aynı zamanda “sözü kestiklerini ve darısı nikaha” şeklinde de ifadelerde bulundu.
Getir ve n11 Şirketleri
[caption id="attachment_26301" align="alignnone" width="1200"]
Getir ve n11 Şirketleri-
Startup Teknoloji[/caption]
2013 yılının mart ayında n11.com, Doğuş Planet tarafından kurulmuştur. 23 milyonu geçit kullanıcısı olan n11.com’un 270 bini geçit iş ortağı var.
2015’te Nazım Salur tarafından Getir kurulmuştur. Getir; 2021’in ilk altı ayında yaklaşık olarak 1 milyon dolarlık yatırım almıştır. Bu yatırımla birlikte Getir’in değeri, 7 milyar 555 milyon dolara ulaşmıştır. Getir; Türkiye, Fransa, Hollanda, Almanya ve İngiltere’nin 7 şehrinde hizmetlerini yürütüyor.
Getir ve n11’le İlgili Rekabet Kurulu’nun Tavrı Ne Olur?
[caption id="attachment_26302" align="alignnone" width="1200"]
Getir ve n11’le İlgili Rekabet Kurulu’nun Tavrı Ne Olur?-
Startup Teknoloji[/caption]
Getir, n11 ortalığı konusunda Rekabet Kurulu’nun tavrının çok önemli olduğunu söyleyebiliriz. Getir ve n11 ortalığıyla ilgili Rekabet Kurulu’nun vereceği karar merakla bekleniyor. Fakat çeşitli otoriteler tarafından bu ortaklıkla ilgili farklı farklı görüşler dile getiriliyor.
Getir ve n11 ortalığıyla ilgili dikkat çeken görüşlerden bir tanesi şu şekildedir: Getir ileriki dönemlerde kendine ait online Pazar yerini kurabilir. n11 şirketiyse; hızlandırılmış teslimat işine girerek rekabeti günümüzdekinden çok yukarılara çıkarabilirler. Rekabet otoriteleri; büyük şirketlerdeki birleşme ve devralmalarla ilgili incelemeleri çok iyi yapıyorlar. Devralma ve birleşmelerle ilgili ispatları işlemi yapanlara bırakıp, sonucun piyasalar için iyi olup olmayacağının da kanıtını isteyebiliyorlar. Rekabet Kurulu’nun büyük şirketlerin devralma ve birleşme işleriyle ilgili iktisadi analizleri çok iyi yapması gerektiğine dair görüşler bazı otoritelerce belirtiliyor.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...