1985 İzmir doğumlu genetikçi ve bilim insanı Naşide Gözde Durmuş güzel bir çalışmaya imza attı. Başarılı bilim insanı, kanser hücrelerini kandan ayırıp çip geliştirdi.
Kutbettin Bingölbalı’nın da bahsettiği üzere Naşide Gözde Durmuş, 35 yaşına kadar birçok başarıya imza attı. Bizde sizler için başarılı genetikçinin çalışmalarından bahsettik. İşte detaylar!
Kanser Hücrelerini Kandan Ayırıp Çip Geliştiren Naşide Gözde Durmuş Kimdir?
Başarılı genetikçi Durmuş, 2003’te Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin Moleküler biyoloji bölümünde eğitime başladı. ODTÜ’de lisans eğitimine devam ederken Fulbright bursunu kazanıp ABD’ye gitti.
Durmuş, 2014’te Stanford Üniversitesi’nde araştırmacı olarak çalışmaya başladı. 2015 yılındaysa MIT Technology Review Dergisinin “35 Yaş Altı Yenilikçiler Listesi” içerisine girdi. Hem biyoloji hem de tıpta öne çıkan 35 liderden biri oldu. Genç bilim insanının başarıları bu kadarla sınırlı değil. Aynı zamanda İnsan Genom Projesi yürütücülerinden Prof. Ronald W. Davis ile Stanford Üniversitesi Genom Teknoloji Merkezi’nde araştırmalar yapıyor. Naşide Gözde Durmuş; hücrelerin manyetik özelliklerini temel alarak hastalıklı hücreleri tespit edecek bir cihazla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.
Başarılı bilim insanı dünyayı tehdit eden; nano-mikro teknolojilerle kanser ve antibiyotik direnci gibi hastalıklarla ilgili çalışmalar yapıyor. Biyomedikal, informatik, matematik, tıp ve mühendislik bilimlerinden yararlanarak hastalıkların tedavisi için uygun cihazlar geliştiriyor.
İlginizi Çekebilir: Sadriye Görece, Avrupa’nın En İyi Kadın Girişimcileri Arasında Yer Aldı!
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...