Nintendo, Rusya’daki kullanıcıları için hizmet verdiği Rus eShop’taki faaliyetlerini askıya aldı. Servislere girmeye çalışan kullanıcılar, hata mesajı ile karşılaşırken resmi açıklama Nintendo Rusya sayfasından duyuruldu.
Son dönemlerde Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı askeri harekat nedeniyle ülkede faaliyet gösteren pek çok şirket kepenkleri kapatarak hizmetlerini durdurmuştu. Nintendo tarafından yapılan açıklamada şirketin de bu listeye girdiği görüldü. Resmi sitede konuyla ilgili olarak “Nintendo eShop'ta kullanılan ödeme hizmetinde ruble cinsinden ödemelerin askıya alması nedeniyle, Rusya'daki Nintendo eShop geçici olarak bakım moduna alındı. Sebep olduğumuz herhangi bir rahatsızlık için özür dileriz. Durum geliştikçe güncellemeleri paylaşacağız.” denildi.
İlginizi Çekebilir: Spotify Rusya Ofisini Süresiz Olarak Kapattı!
eShop Bakım Moduna Alındı
Alınan karar sonrasında Nintendo’nun Rusya’daki kullanıcılar için açmış olduğu eShop üzerinden dijital alışverişler yapılamayacak. Kullanıcıların kısa süre içerisinde sosyal medyaya taşıdığı konu, ekran görüntüleri ile paylaşıldı. Siteye giriş yapmaya çalışanların 2813-0999 hata kodu aldığı görüldü.
Kullanıcılar tarafından yapılan açıklamalarda sadece Rusya’daki değil, Belarus ve Kazakistan gibi diğer ülkelerde hataların alındığı raporlandı. Ancak şirket tarafından bu bölgelerdeki kullanıcılar için herhangi resmi açıklama yapılmadı. Alınan Rusya kararının ne zamana kadar süreceğine yönelik henüz resmi bir bilgi bulunmuyor. Bu nedenle Rusya ve Ukrayna arasındaki duruma göre şirket yeniden hizmet vereceği tarihi ilerleyen günlerde duyurabilir.
İlginizi Çekebilir: Rusya Facebook ve Twitter’a Erişimi Engelledi
Nintendo Tek Değil
Nintendo tarafından alınan karar, oyun sektörü için yeni ve ilk değil. Oyun şirketi öncesinde CD Projekt; Cyberpunk 2077 ve The Witcher 3: Wild Hunt gibi pek çok oyununu bölgedeki satışlara kapatmıştı. EA gibi ülkede popüler olan bir diğer şirket de Origin mağazasından ve uygulamasından alışveriş yapılmasını engelleyerek Rusya’ya karşı uygulanan yaptırımlara uyma kararı almıştı.
Kararların hızlı bir şekilde alınmasında Ukrayna’nın şirketlere gönderdiği taleplerin etkisi bulunuyor. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde resmi olarak yapılan açıklamalarda Rusya’ya karşı yaptırımlara uyulması istenmişti. Bu açıklamaların ardından ilk hamlelerden birisi Facebook, Google ve Microsoft’tan gelmişti. Microsoft, Rusya’daki ürün ve hizmetlerinin tümünü askıya almıştı. Ukrayna’dan benzer bir talep Sony’e de gönderilmiş olsa da şirket henüz talebe yönelik bir yanıt vermedi.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...