Ebeveynlerin okul faturalarını ödeme şeklini ve eğitim kurumlarının ücret yönetme şeklini değiştirmek isteyen Zenda 9,4 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna, STV, COTU Ventures, Global Founders Capital ve VentureSoup katıldı.
Eski adı Nexopay olan şirket, Afrika’yı büyümek için bir sınır olarak görüyor. Zenda, TechCrunch’a yaptığı açıklama da önümüzdeki aylarda Hindistan’dan sonra üçüncü pazar olan Mısır üzerinden kıtaya girmeyi planladığını açıkladı.
Zenda’nın yapmış olduğu uygulama aracılığıyla ebeveynlerin ücretleri doğrudan okullara ödemelerine olanak sağlarken, okulların çevrimiçi ödemeleri kabul etmelerini ve yönetmelerini sağlayarak tahsilatları kolaylaştırıyor. Zenda’daki tüm işlemler gerçek zamanlı olarak gerçekleştiği için artık ebeveynlerin banka depozito fişleriyle uğraşmayacağı anlamına geliyor. Ayrıca şirket, esnek bir geri ödeme yapısı üzerinde ebeveynlere öğrenim ücreti kredisi veren yerleşik bir finansman desteğine sahiptir.
İlginizi çekebilir: 2022’de Başarılı Girişimci Olmanızı Sağlayacak 10 İş Fikri
Girişim geçen yılın haziran ayında Raman Thiagarajan ve Haseeb Ahmed tarafından kuruldu. Thiagarajan, Zenda’nın okullar, eğitimciler ve düzenleyiciler için bir yönetim ve veri analitiği sistemi olan Nexquare adlı bir sosyal teknoloji girişiminden ödünç aldığını söyledi. Thiagarajan, McKinsey’in Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesindeki finansal hizmetler uygulamasını yönetmiştir. Thiagarajan, TechCrunch’a ilk girişimlerinin eğitim pazarını ayrıntılı bir düzeyde anlamalarına yardımcı olduğunu ve karşılaşılan zorlukları çözen bir fintech çözümü oluşturmalarını sağladığını söyledi.
Thiagarajan, lansmandan bu yana Zenda kullanıcılarının 20 kat arttığını ve uygulamanın 100 milyon doları aştığını söylüyor. Ayrıca, ürünün geliştirilmesine yönelik yeni bir fonla BAE’nin ötesinde genişlemesi bekleniyor. Uzun vadede Zenda’nın diğer kişisel finansal yönetim unsurlarını da içine alarak okul ücreti ödemesinin ötesine geçmesi bekleniyor.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...