Ulises dijital tasarım stüdyosu, "Midjourney" aracılığıyla bir konsept tasarım yarattı. Bu konsept tasarım, durakları ve bankları sokak kütüphanelerine dönüştürüyor.
Berlin merkezli olan Ulises, gelecekteki mimari tasarımları ve şiirsel atmosferleri hayal ederek öne çıkan bir tasarım stüdyosudur. Yapay zeka teknolojisi sayesinde doğayla iç içe laboratuvarlar veya peluş anıtlar gibi gerçeküstü tasarım konseptleri geliştiriyor.
Son projesi ise halk kütüphaneleri olarak kullanılabilecek kamusal alanların tasarımıdır. Bu tasarımlar, insanların kitap okuma alışkanlıklarını geliştirmelerine ve kamusal alanları daha işlevsel hale getirmelerine yardımcı olabilir.
İlginizi Çekebilir: ChaosGPT, “İnsanlığı Yok Etme” Planlarını Tweetliyor
Sokaklar kitap raflarıyla donatılabilir mi?
"Cultural Constellations" adlı bu seride, yarı saydam şişirilebilir PVC malzemeden yapılmış raflar kullanılmıştır. Bu raflar, otobüs durağı, bank gibi kamusal alan unsurlarına entegre edilmiş ve kitaplarla doludur.
Sözünü ettiğimiz konsept tasarımın görselleştirilmesinde ekip Midjourney'den yararlanmıştır. Bu tasarım sayesinde insanlar, kamusal alanlarda otururken kitap okuyabilecekleri bir ortamda bulunacaklar.
Ulises'in kurucusu Ricardo Orts, sokak kütüphanelerinin şehirde kültürel bir topluluk hissi yaratmak ve şehir sakinlerini edebiyat keyfi için ortak alanlarda bir araya getirmek amacıyla böyle bir konsept tasarımı oluşturduklarını belirtiyor.
Tasarımcı, "Okuma kültürünü besleyen kamusal alanlar tasarlayarak, Ulises edebiyatı herkes için daha erişilebilir hale getirmeyi ve kişisel ve sosyal gelişim için okumanın faydalarını teşvik etmeyi amaçlıyoruz."
Tasarım sayesinde insanlar, kamusal alanlarda oturarak kitap okuyabilirler. Böylelikle okuma kültürünü yaygınlaştırılarak insanların kişisel gelişimlerine katkıda bulunabilir.
Tasarımın amacı; yapıları günlük sosyal etkileşim ve fikir alışverişi için yeni bir merkez haline getirmektir. Tasarımda, yapıların sadece işlevsel olması değil, aynı zamanda kamusal alanı güzelleştirmesi ve estetik açıdan hoş bir görünüme sahip olması da hedeflenmiştir.
Bu sayede insanlar sadece kitap okumakla kalmayacak aynı zamanda çevrelerindeki güzel tasarımların keyfini de çıkarabilecekler. Kamusal alanların insanlar için daha çekici hale gelmesine ve topluluk duygusunun gelişmesine katkıda bulunabilir.
Şişirilebilir PVC, taşıması ve montajı kolay olduğu için avantaj sağlıyor. Yarı saydam olmaları, içeriye doğal ışığın bol miktarda girmesini sağlayarak okuyucular için davetkar bir atmosfer yaratıyor.
Bunun yanı sıra yerel sanatçıların ve yazarların çalışmalarını sergilemeleri için bir platform olarak da hizmet edebiliyorlar. Bu sayede şehirde kültürel canlılığı artırmayı hedefliyorlar. Proje henüz hayata geçirilmedi, sadece yapay zeka tarafından tasarım konsepti olarak görselleştirildi.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...