Dünyayı sarsan Covid-19 pandemisi bütün sektörleri etkiledi. Bazı sektörler pandemi etkisiyle ağır sarsıntılar geçirirken, bazıları da "uzaktan çalışma" metodunun da etkisiyle yükseliş dönemine girdi. Bu dönemde en çok yükseliş gösteren sektör ise hepimizin tahmin edebileceği üzere yazılım sektörü oldu Sadece çalışma metotlarının değil, hayatımızdaki pek çok işlemin, "uzaktan" bir şekilde işlemeye başladığı bir dönemde, elbette ki bu hizmetleri sürdürebilmemize yarayan yazılım sektörüne rağbet oldukça artış gösterdi. Pandemide şirketlerin yüzde 70 gibi oldukça önemli bir kısmı dijital teknolojiler üzerine olan yatırımlarını artırma kararı aldılar, şirketlerin yüzde 11'i ise halihazırda sahip oldukları yatırım seviyelerini korumaya karar verdi. DİA Yazılım Genel Müdürü Suha Onay, pandeminin en çok öne çıkan sektörünün yazılım sektörü olduğunu söyledi. [caption id="attachment_24210" align="aligncenter" width="825"] Pandemide En Çok Yükselen Sektör Yazılım Oldu[/caption] Yazılım sektörünün pandeminin de etkisiyle oldukça öne çıktığını ve yazılımcıların önem kazandığını belirten DİA Yazılım Genel Müdürü Suha Onay: “Yazılımcılar evlerinden, ofislerinden ve hatta tatildeyken bile çalışabileceklerini, şirketler de aynı şekilde yazılımcıların lokasyon bağımsız olarak çalışabileceklerini ve verim alabileceklerini gördüler. Ülkemiz yazılımcıları da sadece Türkiye’deki şirketlere değil, farklı ülkelerdeki şirketlere de hizmet verebilir konuma geldiler. Beraberinde de çok daha fazla gelir elde edebileceklerini gördüler” ifadelerini kullandı.
"Dijitale Olan Yatırım Miktarları Artış Gösterdi"
[caption id="attachment_24211" align="aligncenter" width="696"] DİA Yazılım Genel Müdürü Suha Onay[/caption] Pandeminin de etkisiyle birlikte yazılım sektörüne olan rağbetin arttığını ve yazılımcı iş gücünün oldukça değer kazandığını söyleyen DİA Yazılım Genel Müdürü Suha Onay, yaptığı açıklamasında:“Öte yandan pandemide şirketlerin dijitale olan yatırım miktarları da artış gösterdi. Finansal Araştırmalar Enstitüsü’nün bir araştırmasında, 2020 yılında şirketlerin yüzde 70’inin dijital teknolojilere olan yatırımlarını artırdığını, yüzde 11’inin yatırım seviyesini koruduğunu ve yalnızca yüzde 19’unun teknoloji bütçelerini azalttığını gördük. Pandeminin neden olduğu zorlu ekonomi şartlarında şirketlerin teknolojiye ayırdıkları bütçelerin artmış olması, elbette beraberinde yazılımcı istihdamının da artmasına neden oldu.
DİA Yazılım olarak tecrübeli yazılımcıları aramıza katmaya çalışıyoruz ancak deneyimli yazılımcılara ulaşmak zorlaştı. Daha çok yeni mezunlarla çalışmak ve onları eğiterek verim almak durumunda kalıyoruz. Tecrübeli bir yazılımcıyla işe başlandığında verim almaya başlama süresi 2 ay gibiyken, bir yeni mezundan 6. aydan itibaren verim almaya başlanabiliyor. Elbette bu durum bizi maliyet anlamında etkiliyor olsa da, ülkemizin genç mühendislerine istihdam sağladığımız için mutluyuz. Genel olarak gençlerle çalışan bir sektördeyiz. Ar-Ge departmanımızın yaş ortalaması 27. Tecrübeli yazılımcılarla genç yazılımcıları bir araya getirip bir sinerji yaratıyoruz.” ifadelerini kullandı. Ayıca Onay iş dünyası içinde bulut ERP yazılımı için ciddi bir ihtiyaç olduğunu ve farklı farklı sektörler içinde farklı modül ihtiyaçlarının bulunduğunu belirterek: “DİA olarak müşterilerimizin bu ihtiyaçlarını, Ar-Ge’ye yatırım yaparak daha fazla yazılımcıyla karşılamaya çalışıyoruz. Her geçen gün insan kaynağı olarak da büyüyoruz.” diye de ekledi. Bu tarz diğer haberlerimize buradan ulaşabilirsiniz.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...