Sokak hayvanları sorunu, şehir yaşamının önemli meselelerinden biri. Bu soruna yenilikçi bir yaklaşım getiren Patile, geliştirdiği teknolojik çözümlerle hem hayvanların yaşam kalitesini artırmayı hem de şehirdeki insan-hayvan dengesini sağlamayı hedefliyor. Patile’nin kurucusu Tolgahan Davut Yıldırım ile gerçekleştirdiğimiz bu röportajda, sundukları çözümleri ve gelecekteki hedeflerini konuştuk.
PATİLE SOKAK HAYVANI SORUNUNU NASIL ÇÖZMEYİ HEDEFLİYOR?
Öncelikle biz Patile olarak, sokak hayvanlarıyla ilgili sorunların detayına iniyoruz. Sıkça karşılaştığımız soruları analiz ederek, çözülmesi gereken temel sorunları tespit ediyoruz. Bunlar neler mi?
- Şehir merkezlerinde insanlar ile köpeklerin bir arada yaşaması
- Sokaktaki patili dostlarımızın sürdürülebilir beslenememesi
- Kısırlaştırma maliyetleri yüzünden kontrolsüz hayvan popülasyonu
- Sokak hayvanı sayısının fazla olması nedeniyle takip edilememesi ve tedavi zamanlamasının ayarlanamaması
Patile olarak, sahada karşılaşılan ve sorun olarak belirtilen bu maddeleri ele alıyoruz. Teknolojiyi, hayvan ve insanla birleştirerek, ilk ve tek kontrollü, sürdürülebilir yaşam platformunu sunuyoruz. Türkiye’nin herhangi bir noktasındaki patili dostumuzu oturduğunuz yerden besleyebilir ve bunu canlı olarak izleyebilirsiniz. Şehir merkezinden uzaktaki köpek dostlarımız bu sayede sürdürülebilir şekilde beslenecek ve şehir merkezine gelme istekleri azalacak.
Kedi ve köpek mama istasyonlarımız farklı tasarlanmıştır. Şehir merkezi ve şehir dışı olarak konumlandırılacak bu otomasyonlar sayesinde, beslemenin yanı sıra etraftaki dostlarımızın deri hastalıkları, sayıları, cins ve cinsiyetleri gibi bilgileri yapay zeka destekli veri işleme sistemi ile depolayarak, ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşacağız.
PATİLE SOKAK HAYVANLARININ YAŞAM KOŞULLARINI İYİLEŞTİRMEK İÇİN HANGİ TEKNOLOJİK ÇÖZÜMLERİ SUNUYOR? BU ÇÖZÜMLER NASIL ÇALIŞIYOR?
Patile, patili dostlarımızın yanında olacak, Türkiye'de ve dünyada eşi benzeri olmayan bir projedir. Kedi ve köpek dostlarımızın yaşam koşullarını iyileştirmek için, onların sağlıklı beslenmelerini, hastalık durumunda erken teşhisle tedavi sürecine alınmalarını, kendi yaşam alanlarında sağlıklı bir yaşam sürmelerini ve kontrollü bir şekilde sistem içinde olmalarını sağlamalıyız.
Patile, teknolojiyi hayvan ve insanla birleştiren ilk ve tek projedir. Pandemi dönemi, zorlu hava koşulları, doğal afetler göz önünde bulundurularak geliştirilen bu sistem, siz evinizde otururken, istediğiniz bölgedeki patili dostunuzun beslenmesine ve kısırlaştırılmasına katkı sağlama imkanı sunar.
Türkiye'de yaklaşık 30 milyon sokak hayvanı var. Patile sayesinde bu dostlarımızın hepsine görerek ve tamamen şeffaf bir biçimde ulaşabileceksiniz. Böylece, sokaktaki patili dostlarımız Patile ve sizlerin sayesinde kaliteli bir yaşam sürebilecekler.
PATİLE BU SÜRE ZARFI İÇERİSİNDE NELER YAPTI?
Patile, Tech İstanbul girişimcilik ofisinde tüm aşamaları başarıyla tamamlayarak, 420 proje arasından son 68’e kaldı ve eğitim ile mentörlük hizmetleri alarak kendini geliştirdi. Livinglab akıllı şehircilik ödülünü kazandı ve girişimciler için büyük önem arz eden 5’ten fazla startup sayfasında ve sosyal medya hesaplarında tanınırlığını arttırdı.
Ayrıca, Doğuş Üniversitesi bünyesindeki girişimcilik yarışmasında 50 proje arasından final aşamasına kalmayı başardı. Dünya’nın en iyi 5 kuluçka merkezinden biri olan ve İstanbul Ticaret Odası kuruluşu olan BTM’den tüm elemeleri geçerek onay aldı. Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden biri olan İTÜ’deki İTÜ ARITEKNOKENT’te başarılı bir sunum gerçekleştirerek network oluşturdu.
Çeşitli belediyelerle görüşerek, ön talep oluşturdu ve iyi niyet mektupları topladı. Portatif ürünü ve yazılımı yaparak sistemi çalıştırdı. Web sitesi kurarak insanların bilgilendirilmesini sağladı. THY ve Hepsiburada gibi büyük şirketlere sunum yaptı ve işbirliği fırsatları hakkında bilgilendirme sağladı.
Artık son aşamada, yatırım turuna kendini tam olarak hazırlamak için tüm eğitimleri tamamladı.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...