Peyzaj sektörü için ticari ve gelişmiş düzeyde otonom çözümler geliştiren Scythe Robotics, katıldığı Seri B turunda 42 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Tur, Energy Impact Partners tarafından yönetildi. Alumni Ventures, True Ventures, Inspired Capital, ArcTern Ventures ve Amazon Alexa Fund’ta tura katıldı.
2018 yılında kurulan şirket, 176 milyar dolarlık ABD peyzaj endüstrisini dönüştürerek sürdürülebilirlik anlamında önemli çalışmalar yapıyor. ABD kıtasında ortalama 40 milyon dönümden fazla alan karbon tutan çimenlerle dolu. Şu an yeşil alanları korumaya yönelik kullanılan gazla çalışan biçme makineleri sadece bir saat kullanılsa dahi havayı kirletiyor. Bu oran 482 kilometre araba sürme sonucunda ortaya çıkan hava kirliliğiyle aynı diyebiliriz.
Scythe Robotics, sağlıklı ortamlar için M.52’yi geliştirdi. Geliştirilen cihaz sayesinde peyzaj mühendisleri daha çok yeşil alanla ilgilenebilecekler. Sürdürülebilirliğe yönelik önemli bir cihaz.
Tek şarjla tüm çimlerin biçimini sağlayan pile sahiptir. Yeni nesil Scythe M.52, artırılmış dayanıklılığıyla arazilerde üstün performans sergiliyor. Ayrıca gelişmiş otonomiye yönelik ek bilgi işlem gücüne de sahiptir. Bu son teknolojiyle geliştirilen cihaz; insan ve hayvanların varlığını algılayıp sensör grubuyla güvenli şekilde çalışıyor. Eş zamanlı şekilde çalışanların iş akışını iyileştiriyor. Scythe Robotics şirketi geliştirmiş olduğu çim biçme makinesiyle işçilik maliyetlerini yöneterek verimli şekilde programlamanın yapılmasını sağlıyor.
Scythe Robotics, Peyzaj Endüstrisine Sunduğu Otonom Çözümleri Genişletecek
Scythe Robotics tarafından geliştirilenotonom çim biçme makinesi, çimi karbondan ayırıyor. Energy Impact Partners Venture şirketinden Sameer Reddy konuya dair önemli açıklamalarda bulundu. Reddy, ticari peyzaj elektrifikasyonuna değinerek her yıl 40 milyon tonun üzerinde CO2 ile mücadele edildiğini söyledi. Şirketin geliştirdiği son teknolojik robotlar elektrik platformlarıyla birleştiriliyor.
Robot, işgücü kısıtlamalarını hafifleterek elektrifikasyon ekonomisinin kilidini de açıyor. Hava kirliliği ve emisyonlara karşı etkili çözümler sunuyor. Sameer Reddy, şirketin almış olduğu yatırımı geliştirmiş olduğu otonom çim biçme makinesi M.52’ye gelen talepler için kullanacak. Şirkete M.52 için yaklaşık 7.500’ün üzerinde sipariş verilmiş. Dolayısıyla şirket almış olduğu yatırım sayesinde M.52’i seri şekilde üretmeye başlayacak.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...