Metal ve fosil yakıtlar devi Glencore, iki firma tarafından imzalanan daha büyük, simbiyotik tedarik anlaşmasının bir parçası olarak pil geri dönüştürücüsü Li-Cycle'a 200 milyon dolar yatırım yaptı. Yeni anlaşmaya göre, İsviçreli malzeme devi yanmış pilleri ve hurdaları Li-Cycle'a gönderecek. Burada şirket yüksek talep gören metalleri geri kazandıracak ve böylece elektrikli araç pillerinde ve diğer uygulamalarda yeniden kullanılabilecek.
Li-Cycle Pilleri Nasıl Dönüştürüyor?
Li-Cycle, malzemeleri kurtarmak için bir jant teli ve gövde yaklaşımını kullanıyor. Tel tesislerinde, kullanılmış pilleri ayırarak pilleri parçalamaya başlamak için su bazlı bir sistem kullanıyorlar. Hidrometalurjik işleme olarak da bilinen teknik, temel olarak pilleri eriten diğer ana yöntem olan pirometalurjik işlemeden daha az enerji kullanır. Hidrometalurjik yaklaşım daha fazla minerali geri kazanabilse de dezavantajları arasında arıtılması gereken daha fazla atık su üretmesi yer alıyor.
Li-Cycle, jant teli tesislerinden kara madde olarak da bilinen bir maddeyi daha fazla işlem için merkez tesislerine gönderiyor. Orada, kara maddeyi, yeni lityum iyon piller yapmak için kullanılabilecek olanlar da dahil olmak üzere çeşitli malzemelere ayırır. Glencore, işleme ve üretim için Li-Cycle'a kara madde sağlayacak. Geri dönüştürülmesi üretiminden daha kolay olduğu için, bir hurda kaynağının güvence altına alınması, girişim için avantajlı olabilir.
İlginizi Çekebilir: Galaxy 22 Serisinde Geri Dönüştürülmüş Malzeme Kullanılacak
Hisse Değerleri Yüzde 9 Arttı
Dönüştürülebilir finansman anlaşmasının bozulduğu haberinin ardından, Li-Cycle'ın hissesi normal işlem saatlerinde yaklaşık %9 artarak, hisse başına 7,89 dolara yükseldi. Altı yıldır sektördeki faaliyetlerine devam eden geri dönüşüm firması, geçtiğimiz ağustos ayında New York Menkul Kıymetler Borsası'na 1,55 milyar dolarla giriş yapmıştı. Glencore'dan gelen 200 milyon dolara ek olarak, pil geri dönüştürücüsü yakın zamanda LG'den 50 milyon dolar ve fosil yakıt güçlendiricisi Koch Industries'den 100 milyon dolar yatırımlar almıştı.
Glencore, geçen yılın sonlarında yaptığı bir açıklamada, dünya çapında geri dönüşüm operasyonlarını artırmayı planladığını söylemişti. Maden devi şirket, hareketin malzemelerinin karbon yoğunluğunu azaltmaya yardımcı olması gerektiğini söylüyor. Glencore, 2050 yılına kadar net sıfır emisyon hedeflediğini söyledi.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...