Fransız plastik geri dönüşüm robot şirketi b:bot, plastik şişeleri alıp yerinde parçalıyor. Aynı zamanda sunulan şişelerin yüzde 100'ünü de geri dönüştürülebilir hale getiriyor.
Robot teknolojisi ve yapay zekanın karışımı, plastiğin hacmini yüzde 90 oranında azaltıyor. Plastik şişeleri geri dönüştüren robotlar geliştiren b: bot için bir yatırım haberi geldi. Mevcut yatırımcıları olan Eiffel Investment Group ve Crédit Agricole Normandie-Seine'in katılımı ile 20 milyon euro yatırım aldı. Şirketin yatırım sonrası değerlemesinin ise basınla paylaşılmadığını belirtelim.
İlginizi Çekebilir: Robotik Devrim Şirketi Telexistence, Yatırım Aldı
b:bot, Robot İş Gücü Boyutunu İkiye Katlayacak
Şirketin planları, robot iş gücünün boyutunu bu yılın sonuna kadar ikiye katlamak, yeni pazarlara açılmak ve sonraki aşamada teneke kutuların geri dönüştürülmesini üstlenmek.
b:bot Başkanı ve Kurucusu Benoit Paget ne dedi?
"Eiffel Essentiel'in b:bot'a hissedar olarak gelişinden ve Crédit Agricole Nord-Seine Katılımlarının yeniden yatırım yoluyla bize gösterdiği güvenden gurur duyuyoruz. Bu yatırım, inovasyon DNA'mızın temel bir parçası olduğundan, Ar-Ge çabalarımızı sürdürürken b:bot çözümümüzün üretimini ve kullanıma sunulmasını hızlandırmamızı sağlayacak. Önemli bir büyüme görünümüne sahip ancak yetersiz kapasiteye sahip küresel bir rPET pazarı karşısında b:bot, toplama ve geri dönüşüm çözümlerinde önemli bir oyuncu olmayı hedefliyor. Eiffel Essentiel'in döngüsel ekonominin bu büyük sorununu çözmek için ideal ortak olduğuna inanıyoruz”.
Bu arada, şirket kısa süre önce Portekiz'de robotları piyasaya sürdü. Ardından da Tunus ve Birleşik Arap Emirlikleri ile mücadele etmeyi planlıyor. Eiffel Essentiel fonunun Genel Müdürü Romain Ohayon, "b:bot'un ve onun yetenekli, hırslı ve hedef odaklı ekibinin hissedarı olma fırsatına sahip olduğumuz için çok mutluyuz. Bu yatırım, Eiffel Essentiel'in enerji ve ekolojik geçişin geleceğin liderlerinin büyümesini destekleme stratejisinin mükemmel bir örneğidir. B:bot'un faaliyetleri, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri 12 (sorumlu tüketim ve üretim), 11 (sürdürülebilir şehirler ve topluluklar) ve 14 (suyun altındaki yaşam) hedeflerini karşılamaktadır. Şirketin güçlü Ar-Ge kültürü, TIBI taahhüdümüz ve onun Fransız tasarımı France Relance etiketiyle de tamamen uyumludur” diye ifadede bulundu.
Fransız girişim, az aşamalı geri dönüşüm döngüsü ile plastik geri dönüşüm sürecindeki karbon ayak izini önemli ölçüde azaltıyor. b: bot, 500'den fazla robotla sahada çalışmalarına devam ediyor. Günde de 500 bin'den fazla şişe topluyor. Böylelikle de bu zamana kadar toplamda 130 milyon plastik şişenin geri dönüştürülmesini sağladı!
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...