Distribütör verilerini yapay zeka modelleriyle analiz eden Proton 2018 yılında Benjamin Cohen tarafından kuruldu. Yapay zekanın buradaki amacı müşteri, ürün ve işlem verilerinin koordinasyonunu yaparak, satış önerilerini doğru saptamak.
Pandemi esnasında, satış ekipleri dijitale geçiş yoğunluğu nedeniyle zorlandılar. Hizmetteki boşlukları kapatmak ve büyük başarılar elde etmek için kuruluşlar yapay zekâ ve otomasyon teknolojilerini benimsiyor. McKinsey anketine göre, katılımcıların yüzde 79’u pazarlama ve satışta yapay zekanın benimsenmesinin işletmenin gelirini artırdığını düşünüyor. Satış liderlerinin tahminlerince 2018 Salesforce raporuna göre satışlarda yapay zekanın benimsenmesinin pandemiden önce bile 2020’de yüzde 155 artması bekleniyordu.
Bazı satış liderleri belirlenen sektörlere özel yapay zekâ destekli satış çözümleri sunuyor. Bu satış çözümleri arasında öne çıkanlardan biri, toptan satış distribütörlerine satış temsilcilerine ve müşterilere kanallar arasında ürünleri yönetmede yardımcı olacak araçlar sunan Proton.ai'dir.
Proton’dan Yapay Zekâ Destekli Satış Etkinleştirme
Benjamin Cohen, Harvard’da veri bilimi okuyan bir öğrenciydi. Birkaç yıl önce Proton’u kurmak için bir grup mühendisle beraber çalıştı. Firma Harvard İnovasyon Laboratuvarları Girişim Programına katılarak Harvard College Startup Yarışmasını kazandı.
Benjamin Cohen, ailesinin işi olan Benco Dental aracılığıyla dağıtımın zorluklarını öğrendiğini söyledi. Cohen’in inancına göre distribütörler, özellikle yapay zekâ ve makine öğrenimi teknolojileri tarafından kronik olarak yetersiz hizmet görüyor.
Proton, müşterilere geçmiş ve şimdiki zamanlı satış işlemlerini, müşteri bilgileri ve ürün verilerini gösterge panosunda gösterir. Müşteriler aradığı zaman verileri toplar ve analiz eder. Hangi ürün temsilcisinin müşteriye başarılı bir şekilde satış yapabileceğini tahmin eder. Ayrıca Proton müşterilerle ne zaman görüşülmesi gerektiğini gösteren bir teknoloji de kullanıyor. Müşteriler için kişileştirilmiş bir alışveriş deneyimi yaratır.
Proton Satış Etkinleştirmede Yapay Zeka Kullanıyor
Covid-19 salgını satış eylemlerini etkilemeye devam ediyor. Şirketler McKinsey’e müşterileri için dijital etkileşimlerin, satışlardan iki üç kat daha önemli gördüklerini söyledi. Satışların neredeyse yüzde 90’ının video konferans, telefon ve web satış modeline geçtiği tahmin ediliyor. Güven problemleri günümüzde hala devam etse de firmaların yarısından fazlası pandemiden önce kullanılan satış modellerinden; video konferans, telefon ve web satış modellerinin daha etkili olduğuna inanıyor.
Proton, geçen yıl boyunca aylık yinelenen gelirinde yüzde 241 artış gördü. Güven oylamasıyla Felicis Ventures, Battery Ventures, Abstract Ventures, MSC Direct, J Ventures ve angels'ın ek katılımıyla şirketin bugün açıklanan 20 milyon dolarlık A serisi turuna liderlik etti. Proton.ai'nin toplam sermayesi 24 milyon dolar.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...