Uzun süredir en çok merak edilen konulardan biri haline gelen kodlama dilleri, her geçen gün daha da popüler olmaya devam ediyor. Kodlama konusunda araştırma yapmaya, öğrenmeye veya farklı kodlama dillerini keşfetmeye dair bir adımınız varsa Java ve Phyton dillerinin dikkatinizi çekmesi çok olası bir durum. Yazının devamında bu iki kodlama ile ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.
İlginizi Çekebilir: Tencent Oyun Yayıncılığı Servisini Kapatıyor
Python
Python; 1990 tarihinde çıkış yapan nesne tabanlı, yorumlamalı, birimsel ve yüksek seviyeli bir programlama dilidir. Diğer çoğu dilin aksine, süslü parantez gibi semboller yerine girintilere dayanan bir söz dizimi vardır.
Son yıllarda Python, yazılım geliştirme, veri analizi, makine öğrenimi ve yapay zeka gibi birçok konuda kullanılan bir dil oldu. Önceden sadece çeşitli işleri otomatize ederek kolaylaştıran bir dil olsa da şu anda birçok alanda büyük kütüphane havuzu ve topluluk desteğiyle önemli bir yere sahiptir. Python'ı daha derinlemesine incelemek isterseniz bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.
Python ile “Merhaba Dünya!” yazısı yazdırmak için aşağıdaki kodu yazmamız yeterlidir.
Java
Java; 1995 yılında çıkış yapan nesne tabanlı, yüksek verimli, yüksek seviyeli bir programlama dilidir. Java’nın sloganlarından biri “Bir kez yaz, her yerde çalıştır.” sloganıdır. Java derlendikten sonra Java’yı destekleyen tüm cihazlarda tekrar bir derleme işlemine gerek duyulmadan çalışabilir. 12 milyondan fazla geliştiricisi ve 38 milyar aktif Java Virtual Machine (Java ile yazılmış programları çalıştıran sanal makine yazılımı) bulunuyor. Java'ya dair ayrıntılı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.
Java ile “Merhaba Dünya!” yazısını yazdırabilmek için aşağıdaki kodu yazmamız yeterlidir.
Başlangıç için Python mı? Java mı?
Öncelikle şunu söyleyebilirim ki, programlama dillerinin arasında kolay öğrenilen dillerden birisi Python’dır. Kullanım ve öğrenim kolaylığı açısından en önde gelen dillerdendir. Söz dizimi okunabilir ve ileriye dönüktür. Ücretli, ücretsiz birçok Türkçe ve yabancı dilde kaynak vardır. Birçok framework ve kütüphane kullanılabilir durumdadır.
Python öğrendikten sonra diğer dilleri öğrenmek biraz daha zor olabilir. Başka bir dil biliyorsanız Python’a geçerken zorlanmazsınız fakat Python’dan sonra diğer dillerde biraz zorlanabilirsiniz. Python, Java’ya göre çok daha az platformda kullanılıyor.
Java ise size öğrenim aşamasında bilgisayar ve programlama teknolojilerinin nasıl çalıştığını da öğretebilir. Pek çok platformda kullanılır. Birçok çeşitte kütüphane ve framework bulunuyor. Python’a göre çok daha hızlıdır fakat genellikle daha çok kaynak koda sahiptir.
Sonuç olarak; kodlama alanında başlangıç seviyesi için Phyton iyi bir alternatif olarak nitelendiriliyor. Java ise, mühendislik ve bilgisayar bilimleri alanında uzmanlaşmak isteyen veya kodlama konusunda tecrübe sahibi olan yazılımcılara önerilmektedir.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...