Razer'in yıllardır gördüğümüzden çok daha farklı ve iddialı bir CES konseptiyle geliyor. Şirket iddialı CES prototiplerine yabancı değil ve CES 2022'de şirketin bir istisnası değil. Razer, tam modüler bir masaüstü bilgisayarı gibi görünen Project Sophia konseptini açıkladı.
Daha önceden Razer'ın modüler bilgisayar çalışmaları gündemdeydi. 2014'te, kolayca değiştirilebilen Jenga benzeri tuğlalardan yapılmış bir masaüstü bilgisayar olarak hayal eden Project Sophia'nın öncüsü olan Project Christine tanıtılmıştı. 2020'deki Tomahawk, Intel'in Element NUC tasarımlarına dayanarak bu konsepte daha pratik bir yaklaşım getirdi.
Project Sophia'nın Özellikleri
Project Sophia için tasarlanan masada kullanıcıların çok çeşitli farklı parçaları ekleyebileceği 13 farklı değiştirilebilir modül yuvası bulunuyor. Özellikleri arasında sıcaklık okumaları, dokunmatik ekran uygulama başlatıcıları, özel sohbet ve takvim ekranları bulunuyor. Bunun kablosuz Qi şarj cihazları, bir kupa ısıtıcı, kalem tabletler, ses mikserleri, CPU ve GPU takip modülleri bulunuyor. Razer bilgisayar masasının modüler yapısı, kullanıcıların kendi özel ihtiyaçlarına ve kullanım durumlarına göre özelleştirmesine izin veriyor olacak.
Örneğin bir yayıncı, daha güçlü hoparlörler, mikrofonlar ve kameralar aracılığıyla yayın için kolayca eklenebilir. Ayrıca takipçilerinin sohbetlerini izlemek için ekstra ekranlar kullanabilirken, bir video düzenleyici, işe odaklanmak için ses karıştırma ve düzenleme modülleri ekleyebilir.
Razer'ın konsepti, masanın içine yerleştirilmiş ve kullanıcıların yeni bir CPU veya GPU aldıklarında parçaları değiştirebilmeleri için kolayca çıkarılabilen özel olarak oluşturulmuş manyetik olarak takılı bir kasa üretmek. Her şey, oyunlarınızı mümkün olan en iyi kalitede görüntülemek için üretilmiş bir OLED panele (65 inç veya 77 inç) bağlıdır. Ve tabii ki, Razer'ın RGB Chroma aydınlatması oldukça fazla. Sonuçta bir masa gibi görünse bile yine de bir oyun bilgisayarı.
Razer'in gösterişli CES prototiplerinin geçmişi tipik olarak hep bu şekilde gerçekleşmiştir. Neredeyse hiçbir zaman gerçek ürünlere dönüşmeyen gelecekteki oyun PC'lerinin veya aksesuarlarının potansiyelinin bir örneğini her yıl tek seferlik proje olarak gösterime sunar. 2014'ün modüler Project Christine, 2017'nin üçlü ekranlı Project Valerie veya 2018'in telefon yerleştirme Project Linda gibi önceki vitrinlerin yanı sıra Razer'in ürün mezarlığından başka bir kaderi hayal etmek zor.
Yine de, Razer'in CES konseptlerinin çoğunda olduğu gibi, şirketin fütüristik Project Sophia masası gibi hayali fikirleri keşfetmeye istekli olduğunu görmek de güzel. Bilgisayar masası konseptinin ticari gün ışığını asla görmemesi muhtemel durumda bile, Razer'ın yeni tasarımlar ve fikirleri söz konusu olduğunda hala kutunun dışında düşünmeye istekli olduğunu gösteriyor. Ve kim bilir? Belki de bilgisayarın geleceği gerçekten bir masanın içine yerleştirilmiştir.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...