Özellikle de odağı tamamen kamera olmayanlar için Realme 8 Pro, orta segment içerisinde düşünmeye değer bir seçenek sunuyor.
3500 lira civarındaki fiyat bandında seyreden
Realme 8 Pro akıllı telefonu orta segment içerisinde özellikle de odağı tamamen kamera olmayanlar açısından parasının karşılığını veren bir cihaz. Ancak cihazdaki
5G desteğinin eksik olduğunu da belirtmek gerek.
Onun dışında
Snapdragon 720G yonga setli hiç de fena olmayan bir işlemciye sahip olan telefon;
8GB RAM hafıza ve
128GB boyutunda da bir depolama kapasitesi barındırıyor. Bu boyutun 16GB kadarı ise telefon kurulduğunda doldurulmuş oluyor. Dolayısıyla kullanıcıya yaklaşık 112GB'lık bir alan kalıyor.
Fazladan depolamaya ihtiyaç duyulması halinde ise akıllı telefonun SIM kutusunda
microSD kart desteği mevcut halde. Bahsi geçmişken, Realme 8 Pro aynı zamanda iki tane SIM desteği sağlıyor. Üstelik bu desteğin bir tanesini fazladan depolamaya tercih etmek gerekmiyor. Yani hem iki SIM kartı hem de fazladan depolamayı kullanabilmek mümkün.
[caption id="attachment_21269" align="alignnone" width="2560"]
Orta segment Realme telefonu nasıl özellikler vaat ediyor? - Startup Teknoloji[/caption]
Realme 8 Pro ile ekran kısmında
6.4inç AMOLED bir panel tercih edilmiş.
1080x2400 piksel çözünürlük ve
409ppi piksel yoğunluğuna sahip ekranın çerçeve boyutu ve kenar boşlukları da gayet makul derecede. En alt taraftaki kısımda ise biraz daha geniş bir alan göze çarpıyor. Böylelikle karşımıza Realme firmasının iddialarından biraz daha aşağıda olarak
%83.3 ekran-gövde oranına sahip bir cihaz çıkıyor.
Kullanılan ekranın görüntü kalitesi açısından başarılı bir iş çıkardığını söylemek mümkün. Sol üst tarafta bulunan damla çentik de kullanıcının dikkatini dağıtacak bir seviyede değil. Bunun da üstüne bu fiyat bandında çok da alışık olunmadığı şekilde ekran için parmak izi tarayıcısı imkanı sağlanmış. Diğer yandan tercih edilmesi durumunda yüz ile kilit açmak da imkan dahilinde.
Malzeme
[caption id="attachment_21268" align="alignnone" width="2560"]
Realme 8 Pro malzeme yönünden yeterli bir deneyim sunuyor diyebiliriz - Startup Teknoloji[/caption]
Cihazda kullanılan malzeme plastik olarak karşımıza çıkıyor. Hissiyat bakımında da bunun üstüne fazla bir seviye yakalanamamış olmasından ötürü cihazın koruyucu bir kılıfla kullanılması daha mantıklı gözüküyor. Tabii ki bu cihaz için bir eksi oluşturmak zorunda da değil ve plastik kasa koruma sağlaması dışında başka faydalı taraflara da sahip olabilecek bir malzeme.
Renk seçenekleri konusunda da kullanıcıya üç tane çeşit sağlanıyor. Infinite Blue, Infinite Black ve Punk Black olmak üzere mavi ve siyah tonlarının daha çok kullanıldığını görebiliyoruz. Kasanın arka tarafında hafif bir üç boyutlu etkiye sahip yüzey de bir hayli hoş duruyor.
Aynı şekilde tamamı büyük harflerle yazılmış "DARE TO LEAP" sloganı da yine arka tarafa eklenmiş durumda. Bu seçim bazılarının hoşuna gidebilecek olsa da bazıları için çok tercih edilebilir bir durum olmayabilir. O yüzden yine cihazın bir telefon kılıfıyla kullanılması konusunu tekrardan gündeme getirmek gerek.
Arayüz
[caption id="attachment_21267" align="alignnone" width="970"]
Cihaz arayüzünde Android 11 dışında bazı yenilikler de sunuyor - Startup Teknoloji[/caption]
Realme cihazının kullanıcı arayüzü hakkında biraz konuşacak olursak
Android 11 işletim sisteminin yanı sıra orijinal olarak gelen bazı eklentiler de görebiliyoruz. Yüklü gelen çeşitli uygulamaların yanında cihazda arayüze özel müzik çalar, fotoğraf yöneticisi ve hava durumu uygulamaları bulunuyor.
Oyuncuların hoşuna gidebilecek Game Space uygulaması da göze çarpıyor. Sadece oyun oynandığı zaman aktifleşecek belirli ayarlamalar yapma imkanı tanıyan bu uygulamayla beraber oyun esnasında bildirimleri kapatmak, çağrıları reddetmek veya oto parlaklık ayarını devre dışı bırakmak gibi seçimler yapılabiliyor.
Yine aynı şekilde hazır gelen Facebook uygulaması istenmesi durumunda kaldırılabiliyor. Hazır gelen uygulamalar arasında silinemeyenler ise kolay bir şekilde ayrı bir dosyaya toplanabiliyor.
Telefon için günbatımından sonra devreye girmesi ve gündoğumu ile devre dışı kalması için ayarlanabilen bir karanlık ekran modu da paketin içerisine dahil edilmiş. Söz konusu özellik istenmesi durumunda manuel olarak da açılıp kapatılabiliyor. Bununla beraber yine ihtiyaç duyulursa aktif hale getirilebilecek olan ve ekranın gözü daha az yormasını sağlayan Eye Comfort modundan da burada bahsetmemiz lazım. Bu iki özellik de söylediğimiz gibi üst taraftan kaydırılarak ulaşılabilen
Hızlı Ayarlar menüsünden ayarlanabiliyor.
Batarya ve Kamera
[caption id="attachment_21271" align="alignnone" width="2048"]
Realme 8 Pro kameralarının tamamı bekleneni veremeyebilir - Startup Teknoloji[/caption]
Realme 8 Pro batarya boyutunda 4500mAh kapasiteye sahip olup yeterli bir deneyim sağlıyor. Örneğin yapılan PCMark Work 3.0 batarya testinde cihazın 16 saat 11 dakika kadar açık kaldığı gözlemlenebiliyor. Pil ile beraber 50W'lık bir hızlı şarj desteği de sağlanıyor. Hatta firmanın iddiasına göre %50'lik bir batarya dolumu 17 dakikada yapılabiliyor. Aynı şekilde bu noktada yapılan kullanıcı testleri de benzer sonuçlar veriyor.
Cihazın kameralarına geçtiğimiz zaman ön tarafta 16MP f/2.45 özellikli bir lens bizi karşılıyor. 1080p çözünürlükte 30fps desteği veren bu kamera ağır çekimde ise 120fps desteğini sağlıyor. Aynı şekilde
panorama, yüz tanıma ve
bokeh etkisi gibi fotoğraf özellikleri desteği de veriliyor.
Arka tarafta ise
108MP kapasiteli f/1.9 geniş açılı bir ana kameranın yanı sıra 119 derece açılı 8MP f/2.25 ultra genişlik lensi, 2MP f/2.4 makro kamera ve 2MP f/2.4 monokrom kamera olmak üzere dörtlü bir kamera takımı var.
Özellikle de 2MP kapasiteli iki kameranın beklenenin biraz aşağısında kaldığını söylemek mümkün gözüküyor. Öyle ki kamera odağının çalışması için yaklaşık olarak 4cm gibi bir mesafenin ayarlanması gerekiyor. Bu da özellik için kısıtlayıcı bir rakam.
Kameradaki bas-çek özelliği hem iki ana kamera hem de ön kamerayla çalışıyor. İşlevsellik ve kalitenin özellikle de bu fiyat bandında yeterli olduğunu söyleyebiliriz. Ancak bu alanda daha büyük beklentilere sahip olanlarınız var ise daha başka cihazlara göz atmalarını tavsiye edebiliriz.
Sonuç
[caption id="attachment_21270" align="alignnone" width="800"]
Sonuç olarak orta segmentte listelerde olmaya hak kazanan bir cihazla karşı karşıyayız - Startup Teknoloji[/caption]
Toparlayacak olursak Realme 8 Pro, 108MP kapasiteli ana lensinin oldukça iyi bir deneyim sunmasına rağmen; genel anlamda fotoğraf konusunda büyük beklentilere sahip olanlar için tasarlanmış bir cihaz değil.
Ama diğer yandan bu fiyat bandında iyi bir pil ömrü, hızlı şarj süresi, kaliteli bir AMOLED ekran ile beraber bir de çift SIM desteği gibi özellikler sizin için önemliyse cihaz listenizde yer almayı hakkediyor demektir. Ama gerçekten de telefona da yazıldığı gibi bunun bir inanç sıçraması anlamına gelebileceğini ve yakın fiyatta benzer, hatta daha iyi seçeneklerin de olabileceğini unutmamak gerek.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...