Ghostwriter adlı kod üreten yapay zeka destekli bir araç geliştiren bir IDE girişimi olan Replit için bir yatırım haberi geliyor. Bu hafta yaklaşık 100 milyon dolar fon elde etti.
Andreessen Horowitz, - Khosla Ventures, Coatue, SV Angel, Y Combinator, Bloomberg Beta, Naval Ravikant, ARK Ventures ve Hamilton Helmer'in katılımıyla B Serisinin bir uzantısı olan turu yönettiği bildirildi.
İlginizi Çekebilir: Harvey AI, Seri A Turunda 21 Milyon Dolar Yatırım Aldı
Replit, Hizmetlerini Genişletecek
Replit'in kurucusu ve CEO'su Amjad Masad açıklama yaptı. "Bir milyar yazılım geliştiricisini güçlendirme misyonumuzda amansızız," ifadelerini kullandı. Sonrasında Replit'in toplamını 200 milyon doların üzerine çıkaran yeni fonların çekirdeği daha da geliştirmek için kullanılacağını sözlerine ekledi. Ürün deneyimi, Replit'in bulut hizmetlerinin genişletilmesi ve yapay zekada "yeniliği teşvik etme".
Masad, "AI zaten bu geleceği yaklaştırdı. Profesyonel geliştiricilere yönelik tekliflerimizi genişletmeyi dört gözle bekliyoruz." diye de ekledi.
Replit'in merkezi San Francisco'da bulunuyor. 2016 yılında programcılar Amjad Masad, Faris Masad ve tasarımcı Haya Odeh tarafından ortaklaşa kurulduğunu da belirtelim. Amjad Masad, Replit'i oluşturmadan önce Yahoo ve Facebook'ta yazılım geliştirme araçlarını geliştirdiği mühendislik görevlerinde çalıştı.
Peki Replit ne yapıyor? Replit, JavaScript, Python, Go ve C++ dahil olmak üzere çeşitli programlama dillerini destekleyen çevrimiçi, işbirliğine dayalı bir IDE sunuyor. Replit ile kullanıcılar bir çalışma alanını bir veya daha fazla kullanıcıyla paylaşabilir. Ayrıca dosyalar arasında gerçek zamanlı düzenlemeleri görebilir, birbirlerine mesaj gönderebilir ve birlikte kod hatalarını da ayıklayabilir. Bunun ötesinde, kullanıcılar projeleri paylaşabilir, yardım isteyebilir, eğitimlerden öğrenebilir ve şablonları da kullanabilir.
Biraz da Ghostwriter'dan bahsedelim. Ghostwriter, Replit'in Google Cloud ile bir ortaklığa ve 22 milyon geliştiriciyi gölgede bırakan bir kullanıcı tabanına yol açan son dönemdeki hızlı büyümesinin arkasındaki itici güç gibi görünüyor. Ancak tüm üretken yapay zeka araçları gibi, riskleri ve henüz mahkemelerde tam olarak uygulanmayan potansiyel olarak yasal sonuçları da beraberinde getiriyor.
Ghostwriter'in lisanslı mı yoksa telif hakkıyla korunan kod konusunda mı eğitim aldığı belli değil diye aktarılıyor. Ancak Replit, Ghostwriter'in önerdiği kodun "yanlış, rahatsız edici veya başka şekilde uygunsuz" dizeler içerebileceğini de not ediyor.
Buna güvensiz kod da dahil. Stanford'da yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre, kod üreten yapay zeka sistemlerini kullanan yazılım mühendislerinin geliştirdikleri uygulamalarda güvenlik açıklarına neden olma olasılığı daha yüksek.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...