Romanya'da bulunan Ulusal Bilgi İşlem Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (ICI Bükreş), Web3 teknolojisine geçişi hızlandırmak için kendi NFT işlem platformunu başlatmaya karar verdi.
ICI Bükreş'teki Ulusal Bilgi İşlem Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü; ICI D|Services, adı verilen bir kurumsal NFT platformu başlatıyor. Bu platform, özel ve kamu sektörü kurumları ile kullanıcıları bir araya getirmeyi amaçlıyor. 26 Nisan'da başlatılacak olan platform; NFT'leri oluşturma, yönetme ve alıp satma imkanı sunacak bir NFT pazar yeri olarak öne çıkıyor.
İlginizi Çekebilir: Hükümetler Kripto Paranızı Takip Edebilir Mi?
Romanya hükümeti Web3 ve NFT projelerini destekliyor
Son beş yılda araştırma ve geliştirmeye odaklanan ICI Bükreş; dünya genelinde ilgi gören blockchain, Web3 ve NFT alanlarını keşfetmeye başladı. ICI Bükreş yetkililerinden Gheorghe, NFT'lerin benzersiz ve nadir dijital varlıklar oluşturma yeteneği sayesinde son yıllarda önemli ölçüde popülerlik kazandığını belirtiyor. Bu nedenle, NFT'ler kurumlar için değerli varlıklar haline geliyor. Bu durum, 2021 yılının sonlarında ICI Bükreş'te bir NFT platformu önerisine yol açtı.
ICI Bükreş, 2022 yılı ortalarında MultiversX ile iş birliği yaparak bir pazar yeri sistemi mimarisi geliştirmeye ve uygulamaya başladı. Bu, blockchain altyapı sağlayıcısı ile gerçekleştirilen ilk stratejik proje olma özelliğini taşıyor. İşbirliği, MultiversX CEO'su Beniamin Mincu'nun, merkezi olmayan bir Alan Adı Sistemi (DNS) ve Üst Düzey Alan (TLD) ekosistemi geliştirme amacını da içeriyor.
Dr. Paul Niculescu-Mizil Gheorghe, projenin Romanya Hükümeti; Genel Sekreterlik ve Romanya Araştırma, İnovasyon ve Dijitalleşme Bakanlığı tarafından desteklendiğini belirtiyor.
Platformun lansmanında, önde gelen Romanyalı sporcular, kuruluşlar ve kurumlarla işbirliği içinde geliştirilen beş benzersiz NFT koleksiyonu yer alması planlanıyor. Koleksiyonlar, Romanya Olimpiyat ve Spor Komitesi, 100 metre serbest stil dünya rekoru sahibi 18 yaşındaki David Popovici, Romanya haber ajansı Agerpres, ulusal filateli organizasyonu Romfilatelia ve Bükreş Merkez Üniversite Kütüphanesi'ni içerecek.
Gheorghe, ICI D|Services gibi yenilikçi projelere Romanya hükümetinin desteğinin, yeni gelir akışları yaratmak ve ekonomik büyümeyi teşvik ederek ülkenin ekonomik potansiyelini artırmak için önemli olduğuna inanıyor. Ayrıca, bu projelerin inovasyon ve girişimcilik kültürünü teşvik edeceğini ve ülkenin dijital dönüşümüne katkı sağlayacağını da vurguluyor.
Mincu da Gheorghe ile aynı düşünceleri paylaşıyor ve Romanya hükümetinin teknolojiyi benimseme konusunda kararlı olduğunu ve vatandaşlar, işletmeler ve kurumlar arasında yeni kullanıcı etkileşimleri için fırsatlar yaratma konusunda önemli adımlar attığını vurguluyor. Mincu, bu tür projelerin, ülkedeki dijital dönüşümü hızlandırarak Romanya'yı dünya çapında rekabetçi bir konuma getireceğine inanıyor.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...