Türkçede hizmet olarak yazılım şeklinde ifade edilen SaaS (Software as a Service) ile oluşturulan iş modelleri nelerdir? SaaS iş modeliyle kurulan Türkiye’deki girişimler ve daha fazlasına yazımızda ulaşabilirsiniz. İşte detaylar!
SaaS (Software as a Service), herhangi yazılım türlerini bilgisayarlara indirmeden kullanılan bulut tabanlı hizmet ve uygulamalardır. Bulut tabanlı servislerin geneli SaaS programıdır. Diğer bir ifadeyle SaaS, uygulamaların web tarayıcıları üzerinden kullanıcılara sunulmasını sağlayan bir bulut tabanlı modeldir. SaaS iş modeli, kurulum ve indirmeye gerek kalmadan yalnızca internet tarayıcısıyla işlerin halledilmesini sağlıyor.
SaaS İş Modeli Avantajları Nelerdir?
Bilgisayara yazılım yüklemeden yalnızca internetle SaaS platformlarına ulaşılması kullanıcılar için büyük avantajdır. Bunun yanı sıra SaaS iş modeli avantajları şöyle sıralanabilir:
Entegrasyon
Kullanılan SaaS hizmetleri başka hizmetlere de entegre edilebiliyor. SaaS iş modelinin entegrasyon özelliği sayesinde girişimler işlerinde daha çok verimlilik elde eder. Bu duruma JotForm ve Google Calendar’ın birbirine entegre edilmesi örnek verilebilir. İkisinin entegre edilmesi sonucunda otomatik olarak toplantı Google Calender platformuna eklenebilir. Ayrıca form yanıtları Slack gruplarında da paylaşılabilir.
Erişilebilirlik
SaaS platformlarının kullanılabilmesi için tek hızlı internete ihtiyaç vardır. Zaman ve mekan kısıtlaması olmaksızın hem tabletlerle hem de laptoplarla SaaS platformlarına erişim sağlanabilir.
Kaydetme
SaaS platformları, oluşturulan belgelerle dosyaları bulut üzerine anlık olarak kaydeder. Bu işlemi internet aracılığıyla yapar. Böylelikle depolama alanı dolu olsa dahi yine de dosyalar kaybedilmez.
Güncellemeler
SaaS platformları, bulut tabanlıdır. Bundan dolayı da güncelleme gibi durumlarla kullanıcılar uğraşmak zorunda kalmazlar. SaaS platformları otomatik olarak güncellenir.
Türkiye’deki 7 SaaS Girişimi
Türkiye’deki 7 SaaS girişimi şöyle sıralanabilir:
Paraşüt
Paraşüt, yenilikçi işletmelere ön muhasebe sunuyor. Yerli girişim;
Codevist
Codevist; bankacılık, finans-ödeme sistemleri, web ve mobil tabanlı yazılım sektörlerinde çalışmalar yapan bir girişimdir. Codevist’in SaaS kategorisindeki ürünlerine PosFlex ismi verilmiştir. PosFlex, ülkemizdeki tüm sanal pos firmalarıyla uyumlu çalışacak şekilde tasarlanmıştır. Kısacası PosFlex; CRM, tahsilat ve kampanya aracı olarak ifade edilebilir.
adMingle
adMingle’nin kendine ait Authority isimli IRM (Influencer Relationship Management) ürünü bulunuyor. adMingle, IRM ürünüyle sivil toplum kuruluşları ve markaları bir araya getiriyor. Böylelikle seçilen kampanyalara takipçiler uygun zamanda ulaşmış oluyor.
İçerik Bulutu
İçerik Bulutu; ajans, marka ve KOBİ’lerle profesyonel içerik üreticilerini bir araya getiriyor. Bulut tabanlı içerik pazarlaması olan İçerik Bulutu’ndan müşterileri hem ölçeklenebilir hem de sürdürülebilir içerikler talep edebilir. Müşteriler, İçerik Bulutu platformunu mobil ve masaüstünden yönetebilir.
Segmentify
Segmentify, e-ticaret kişiselleştirme girişimidir. Diğer bir ifadeyle yerli girişim, gerçek zamanlı akıllı ürün öneri sisteminden yararlanarak müşterilerine e-ticaret sitelerinde kişiselleştirilmiş ürünlerin önerilerini sunuyor. Aynı zamanda gerçek zamanlı banner ve ürün performansları ölçen modüller üzerinden de analitik ihtiyaçları karşılıyor.
WebGazer
WebGazer, web siteleriyle REST API uç noktalarının izlenmesini sağlıyor. Yapılandırılabilir bir sıklıkta HTTP isteği gönderip hizmeti kontrol eder. Eğer ortaya bir sorun çıkarsa onunla ilgili hemen bildirim gönderir. Özetle, işletmeler tek bir araç üzerinden WebGazer sayesinde çalışmalarını kolayca takip edebilir.
Hipodoc
Hipodoc, doktorla diyetisyenlerin vakalarını video ve fotoğraflarla arşivlemelerini sağlıyor. Sağlık çalışanı/hasta randevuları Hipodoc üzerinden yönetilebiliyor. Ayrıca hastalar, sağlık çalışanlarıyla oluşturulan topluluk üzerinden vakalarını paylaşıp onunla ilgili bilgi de alabiliyorlar. Hipodoc üzerindeki vakalar; tablet, telefon, laptop fark etmeksizin tüm cihazlardan görüntülenebilir.
İlginizi Çekebilir: SaaS Girişimlerinde Doğru NDR Hedefi Nedir?
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...