Sabancı ARF Almot Ready to Fly, Sabancı Topluluğu’nun girişimcilik ekosistemine ve açık inovasyona katkı sunmayı amaçlayan programıdır. İlk dönemi için Eylül 2022’de çağrıya çıkılan programa toplam 544 başvuru alınmış ve yapılan değerlendirmeler sonucunda 14 girişim programa dahil edilmişti. Program ilk dönem mezunlarını verdi.
Sabancı Topluluğu tarafından yapılan açıklamaya göre programdan mezun olan bazı girişimlere toplam 20 milyon TL ilave yatırım kararı alındı. Ayrıca programın ilk faaliyet dönemi kapsamında, programa katılan girişimlere yaklaşık 60 milyon TL’lik ayni destek yapıldı.
İlginizi Çekebilir: Missafir, 26 Milyon Dolar Değerleme ile 1.1 Milyon Dolar Yatırım Aldı
Sabancı ARF Almost Ready to Fly Programı Kazan-Kazan Yaklaşımının Simgelerinden Biri Oldu
6 Nisan 2023’te Sabancı Center’da programın ilk mezunları için etkinlik düzenlendi. Bu etkinlik kapsamında Sabancı Topluluğu’nun Blueit, Bpreg, Kiduttle, Kozalak, Köstebek, Leadport, MİOTE ve theClico girişimlerine toplam 20 milyon TL daha ilave yatırım yapacağı açıklandı.
Etkinliğe Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, Sabancı Holding Strateji ve İş Geliştirme Grup Başkanı Gökhan Eyigün katıldı. Etkinlikte topluluk dışından 9, topluluk içinden ise 5 girişim katıldı ve yatırımcılarla bir araya gelerek hedeflerini, vizyonlarını anlattılar.
Program kapsamında tohum yatırım alan Kiduttle ve MiOTE girişimleri, Sabancı Topluluğu çalışanları tarafından hayata geçilirdi. Bu girişimlerde görev alan 6 topluluk çalışanı, Sabancı ARF Almost Ready to Fly programı sayesinde Sabancı ile ortak olma fırsatı yakalamış oldu. Ayrıca Sabancı Holding, bu girişimlerin azınlık hissesine sahip olarak şirketlerin büyüme yolculuğunun bir parçası haline geldi.
Program ve yatırımla ilgili açıklamalarda bulunan Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, hem topluluk içinden hem de dışından bütün girişimlere açık olan Sabancı ARF Almost Ready to Fly’in kapsamı ve iş modeliyle Türkiye’de benzersiz olduğunu belirtti. Alper, ilave yatırım almaya hak kazanan girişimlerin sadece Sabancı ailesi için değil aynı zamanda Türkiye’nin dijitalleşme yolculuğunun da çok önemli birer parçası olduğunu söyledi. Alper’e göre girişimlerin başarısı Türkiye’de bu tarz örneklerin çoğalmasına ve ülkemizin gelecek hedeflerine bir adım daha yaklaşmasına ön ayak olacak. Ayrıca Cenk Alper, ARF Almost Ready to Fly’ın herkese büyük faydalar sağladığını ve kazan kazan yaklaşımının simgelerinden biri olduğunun altını çizdi.
Girişimcilerin Her Birine 30’ar Bin Dolarlık Nakit Destek İmkanı Sağlandı
20 hafta süren eğitim ve mentorluk süreci boyunca girişimlerin ürün ya da hizmetlerini geliştirebilmeleri, ilk müşteri bağlantılarını kurmalarını sağlamak ya da fatura sayılarını artırabilmeleri için her birine 30’ar bin dolarlık nakit destek imkanı sağlandı. Bunun yanı sıra ilk faaliyet döneminde girişimlere verilen toplam ayni destek tutarı 60 milyon TL’ye ulaştı.
Programda yer alan girişimler, aldıkları yatırım sayesinde ürünlerini ticarileştirme ve şirketlerini büyütebilme imkanına sahip olacak. Aynı zamanda tüm süreç boyunca topluluğun bilgi birikiminden ve müşteri ağından da aktif olarak yararlanabilecekler. Türkiye’nin yeni unicornları olmayı hedefleyen girişimler, topluluğun destekleriyle Türkiye’deki start-up ekosisteminin büyümesi için önemli bir ole sahip olacaklar.
Sabancı Holding Strateji ve İş Geliştirme Grup Başkanı Gökhan Eyigün ise, ARF’ın girişimciler için çok önemli olduğunun altını çizdi. Aynı zamanda ilk defa böyle bir program düzenlemelerine rağmen aldıkları geri dönütlerin oldukça iyi olduğunu belirtti. Ayrıca Eyigün, gelişmiş ve ileri bir girişimcilik ekosisteminin çok değerli ve kıymetli olduğunu düşünüyor. Bu yüzden hep birlikte Türkiye’yi dünyanın en iyi ilk 5 girişimcilik merkezlerinden biri yapmak için çalışmamız gerektiğini söyledi.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...