Teknoloji ilerlerken bütün sektörler de bu gelişmiş teknolojiden nasibini almış durumda. VR teknolojisi sağlık hizmetlerinde birçok alanda fayda sağlıyor.
Sanal Gerçeklik (VR) Nedir?
Günümüzde herkesin dilinde olan sanal gerçeklik terimi, günümüz teknolojisi aracılığıyla oluşturulan kurgular ile gerçek ve hayalin birleştirilmesidir. Eğitim, öğretim, oyunlar gibi birçok alanda kullanılmaya başlanan sanal gerçeklik teknolojisi, deneyimlemenin ve tedavi sonuçlarının belirmesinin çok önemli olduğu sağlık sektöründe de kullanılmaya başlandı. Peki sanal gerçeklik sağlık hizmetlerinin hangi alanında kullanılıyor?
Tıbbi Eğitimleri Kolaylaştırıyor
[caption id="attachment_10434" align="alignnone" width="1024"]
sanal-gerçeklik-tıbbi-eğitim-
startupteknoloji.com[/caption]
Bilindiği üzere tıp alanında eğitimler ve bu eğitimleri pratiğe dönüştürmek çok önemli. İnsanlar için en ufak hata hayati öneme sahip. Sanal gerçeklik bu konuda tıp öğrencilerine ve eğitimcilerine oldukça yardımcı oluyor. Bu yöntem birçok yabancı sağlık kuruluşunda yaygın olarak kullanılıyor. Doktor olma yolundaki öğrencilere gerçeğe en yakın düzeyde tecrübe kazandırmak hedefleniyor.
Hayalet Uzuv Sendromu Tedavisinde Kullanılıyor
[caption id="attachment_10435" align="alignnone" width="696"]
sanal-gerçeklik-hayalet-uzuv-sendromu-
startupteknoloji.com[/caption]
Sanal gerçeklik, hayalet uzuv sendromu tedavisini oldukça kolaylaştırıyor. Hayalet uzuv sendromu, hastanın kaybettiği uzvun artık vücuduna bağlı olmamasına rağmen bağlıymış gibi hissettiği ve hatta kaybettiği uzvunun ağrıdığını hissetmesidir. Sanal gerçeklik ile tedavi aşamasındaki hayalet uzuv sendromuna sahip olan hastanın kaybettiği uzvunu hala yönetebildiği algısı oluşturuyor ve birçok ağrısına son vermeye yardımcı oluyor.
Sanal Gerçeklik ile Yapılan Terapiler
[caption id="attachment_10436" align="alignnone" width="696"]
sanal-gerçeklik-terapi-
startupteknoloji.com[/caption]
Terapiler, insanların stres, anksiyete ile savaşmasına yardımcı olurken daha mutlu ve mental olarak olarak sağlıklı olmasına yardımcı olur. Sanal gerçeklik ile terapiler gerçek korku ve üzüntülerin deneyimlenmesine ve ‘fobi’ olarak adlandırdığımız korkuların aşılmasına olanak sağlıyor.
Ciddi Ameliyatlarda Tecrübe Kazandırıyor
[caption id="attachment_10437" align="alignnone" width="696"]
sanal-gerçeklik-ameliyatlar-
startupteknoloji.com[/caption]
Beyin cerrahi gibi çok tecrübe ve dikkat isteyen operasyonlarda sanal gerçeklik, doktorlara çok önemli bir deneyim şansı sağlıyor. Ameliyatta bulunan tüm ekibin ameliyat esnasında karşılaşabilecek durumların pratiğini yapmaları hastanın durumu hakkında daha olumlu sonuçlar vermesi hedefleniyor.
Otistik Çocuklar ve Yetişkinler Birçok Yönden Faydalanıyor
[caption id="attachment_10438" align="alignnone" width="696"]
sanal-gerçeklik-sosyal-fobi-
startupteknoloji.com[/caption]
Otizm, çocukların ve bireylerin sosyal becerilerinin gelişmesini engelliyor. Bu yüzden otizmli çocuk ve bireyler sosyal çevreden oldukça korkup etkilenebiliyor. Sanal gerçeklik ile sosyal çevre ile deneyimledikleri güzel anlarla sosyal fobileri engellenebilir.
İlerleyen teknolojiler ile insan ömrü ne kadar uzar? Bir etkisi olur mu sizce? Beğeni ve yorumlarınızı bekliyoruz.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...