Samsung, akıllı telefonlarındaki pil ömrü durumunu iyileştirmek için elektronik araçlar için kullanılan pil teknolojisini kullanmayı planladığını duyurdu. Konuyla ilgili rapor The Elec tarafından geldi. Şirketin SDI bölümü, akıllı telefonlar için pil paketlerinin geliştirilmesi için Gen 5 EV pilleri yapmaya giden istifleme teknolojisinin kullanımına hazırlandığı söylendi.
Standart sarma yöntemiyle karşılaştırıldığında, istifleme yönteminin birçok avantajı vardır. Bunlardan daha yüksek enerji yoğunluğu, daha düşük iç direnç ve yüksek hacimsel kapasite gibi birkaç tanesi sıralanabilir. Basitçe söylemek gerekirse, daha küçük bir istiflenmiş pil, daha büyük bir sargılı pil ile aynı miktarda şarj tutabilme imkanına sahiptir. Bu da bir telefonun içindeki kullanılabilir alan değişmeden kaldığı müddetçe, yığın halinde bir pilin daha yüksek bir kapasite sunması demektir.
Bildirilene göre, Samsung, yığınlama ya da diğer ifadeyle istifleme teknolojisini kullanarak enerji yoğunluğunu %10'dan fazla artırabilir. Teorik olarak ifade edilirse, bir Samsung telefonda 5.000 mAh pil varsa, yığınlama sistemi kullanılarak aynı boyutta 5.500 mAh pil ile değiştirilebilir.
Öte yandan pil kapasitesini artırmak bir öncelik değilse, pil takımı için ayrılan alan ortadan kaldırılabilir. Böylece daha ince ve daha hafif telefonlar yapmak mümkün olabilir. Yığın pillerin yakın gelecekte Samsung telefonlarında görünüp görünmeyeceğine dair henüz bir bilgi yok. Ancak akıllı telefon pil teknolojisine adanmış birden fazla montaj hattının geliştirilmesi bilinen bir gerçek. Bu da bunun er ya da geç gerçekleşeceğinin bir işareti olarak görünüyor.
İlginizi Çekebilir: Xiaomi 150W Hızlı Şarj Teknolojisi, MIX 5 ile Gelebilir
Samsung Hızlı Şarja Karşı Daha Büyük Bir Pil Çözümü Sunuyor
Söz konusu hızlı şarj teknolojisi olduğunda Samsung, Apple ile birlikte diğer akıllı telefon markalarının çok gerisinde kaldığı söylenebilir. Örneğin, 300 dolar gibi düşük maliyetli telefonlarda 120 watt'lık hızlı şarjı zorlayan Xiaomi, 150W hızlı şarj rakamına çoktan ulaşan ve OnePlus da hızlı şarj teknolojisinde ilerlemesini sürdürüyor. Hatta telefon üreticileri arasında 200W hızlı şarj teknolojisini pazara sunma yarışı şimdiden başladığını söylemek mümkün.
diğer taraftan aşırı hızlı şarjın pil ömrüne zarar verebileceğine dair endişeler hala yerini koruyor. Ancak telefonunuzun pilini yalnızca 20 ila 25 dakikada tamamen doldurmanın rahatlığı, akıllı telefon kullanıcıları için inanılmaz ve mükemmel bir yaşam kalitesi özelliğidir.
Samsung, Ar-Ge için kasasındaki tüm paraya rağmen hızlı şarj ile güvenli bir rekabet sürdürüyor. Çünkü şirket, diğer pek çok telefon üreticisinin yerine şarj hızı kadar önemli olan pil kapasitesine odaklanıyor. Hızlı şarjın kullanışlı olduğunu ifade etmeye gerek yok. Ancak herkes büyük 100W adaptörünü her zaman yanında taşımak da istemez. Özellikle telefon, aç bir çipe bağlı küçük bir pile ve zorlu bir ekrana sahipse, bu bir güçlük yaratabilir.
Şirket, Galaxy S22'nin içine takılan ve tam bir günlük kullanım için mücadele eden ufacık 4.000 mAh pil nedeniyle bu tip bir soruna aşina. Daha büyük bir pil takmak kulağa mükemmel bir çözüm gibi geliyor. Özellikle de hantal olmayan, ancak gerçek bir amiral gemisi telefondan beklenen tüm ateş gücünü ve püf noktalarını sunan telefonlar yapmak için bu iyi bir çözüm arayışı.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...